Els sucs són el líquid que s'obté a l'esprémer, picar o esmicolar una fruita, verdura o full.

És molt millor consumir un suc natural casolà que els sucs que es venen envasats en els supermercats i això, per 2 raons:

  1. Els sucs envasats contenen molt sucre refinat ocult que perjudica la salut
  2. Els sucs casolans tenen més quantitat i qualitat de nutrients (més percentatge de vitamines, antioxidants, sals minerals, substàncies depuratives, etc.).

Els sucs casolans s'han de prendre acabats d'esprémer perquè les vitamines perden activitat al llarg del temps. Així, si espremem taronges per elaborar un suc de taronja s'aconsella que es prengui acabat d'esprémer perquè la vitamina C de la taronja és més activa i li atorga més propietats terapèutiques per combatre refredats, grips i anèmies.

Sucs
Sucs / Font: Unsplash

Els sucs casolans s'han de prendre acabats d'esprémer perquè les vitamines perden activitat al llarg del temps

Per fer suc amb la batedora simplement has d'afegir tots els ingredients (fruites, verdures, gingebre, canyella, etc.) juntament amb una mica d'aigua perquè costi menys batre. Després llança el teu batut en un bol amb una bossa per fer llets vegetals (pots utilitzar un tovalló o un tros de tela) i estreny amb les teves mans fins que hagis extret tot el líquid.

Encara que és molt fàcil fer sucs amb la batedora, si els faràs sovint et recomanem que inverteixis en un bon extractor, val la pena, però si els faràs de tant en tant o no vols fer aquesta inversió, llavors t'animem que provis aquest mètode tan clàssic, el del tovalló o el tros de tela, el que tinguis a mà. Tanmateix, també hi ha qui prefereix prendre'l amb polpa per aprofitar al màxim els nutrients, així que tu decideixes.

3 sucs casolans i els seus beneficis saludables

Suc de taronja

La taronja és una fruita molt rica en vitamina C i s'aconsella el seu suc en refredats, grips, gingivitis, malalties de la pell, anèmies, etc.

  • S'elabora amb 2-3 taronges espremudes i s'ha de prendre acabat d'esprémer.
Suc Taronja
Suc Taronja / Font: Unsplash

Suc depuratiu de magrana i aranja

És un suc altament antioxidant i depurativodesintoxicant que ajuda a eliminar líquids i toxines del cos. També aprima.

  • S'elabora amb 2 aranges, 1 taronja i 2 magranes, una mica d'aigua i s'endolceix una mica amb estèvia. S'espremen les aranges i la taronja barrejant ambdós sucs. S'espremen les magranes (millor amb una espremedora automàtica que en un de manual perquè no surtin els grans de la magrana) i barregem ambdós sucs. S'endolceix amb estèvia. Aquest suc es pot prendre fred o temperat.

Suc de cogombre i poma per netejar el còlon

Aquest suc és desintoxicant i neteja l'organisme. A més, regula el trànsit intestinal i neteja el còlon. Aquest suc casolà està indicat en persones restretes, persones que pateixen còlon irritable o que acaben de passar una gastroenteritis.

  • S'elabora amb una poma, una rodanxa de pinya, una taronja, un cogombre i un full de sàbila. Es trituren els ingredients (el cogombre sense pelar) en una batedora liquadora i després s'afegeix el suc de taronja espremut i s'endolceix amb mel o estèvia.