Potser evites el bròcoli per això de tenir que escapar al bany en qualsevol moment o bé perquè et recordi a un sabor no molt estimat de la infantesa, però ja no tens quinze anys i comença a ser més que obligatori que incloguis (o recuperis) el bròcoli en la teva dieta setmanal.

El bròcoli té un munt de propietats saludables, ja que conté gran quantitat de vitamina C i E, flavonoides, betacarotè i isotiocianats, components, que són antioxidants i que ajuden la producció del col·lagen, la qual cosa significa que reforça les nostres cèl·lules i t'ajudarà a sentir-te (i veure't) més jove.

Hi ha diverses receptes que faran del bròcoli el teu aliat

El bròcoli és, també, ric en potassi i fòsfor, la qual cosa vol dir, en primer lloc, que ens ajuda a mantenir els nostres ossos forts, i contribueix a reforçar els teus músculs. I, en segon lloc, el fòsfor és bo per prevenir la càries dental i ajuda a combatre la pèrdua de massa òssia. I sí, també t'ajuda a anar al bany.

Brócoli tallat
Broòcoli tallat / Font: Unsplash

A més, aquest aliment és un bon desintoxicant, ja que ajuda a millorar les funcions del teu fetge i el seu efecte es manté fins i tot durant dues setmanes després d'haver-lo consumit una vegada, així que imagina si l'incorpores diverses vegades a la setmana.

Si vols beneficiar-te de tot això, a continuació, et presentem receptes molt irresistibles i fàcils de fer.

1- Gelat de bròcoli

Ingredients:

1/4 de brócoli,1 pastanaga, mitja poma verda, 2 cullerades de sucre morè i 200 ml de llet vegetal

Preparació:

  • Talla el bròcoli a florets, així com la poma i la pastanaga.
  • Introdueix tots els ingredients tallats a la batedora.
  • Afegeix la llet vegetal i el sucre. Bat-ho tot durant 2 minuts.
  • Aboca el contingut al motllo de gelat i deixa'l refrigerar durant 3 hores.

2- Bròcoli gratinat

Ingredients:

(Per a quatre persones)

700 g de brócoli,1 gra d'all, 150 g de pernil cuit extra sandvitx, beixamel, barreja de formatges per gratinar, oli d'oliva verge extra, una mica de sal i pebre.

Preparació:

  • Cou el bròcoli en aigua amb sal durant 5 minuts. Escorre i reserva.
  • Talla un gra d'all a làmines i el pernil en daus petits. Ofega els dos ingredients en una paella amb oli.
  • Afegeix el bròcoli, salpebra i remou. Després, disposa els ingredients en un recipient per enfornar.
  • Cobreix amb beixamel i formatge al gust, i gratina a 180 graus durant 30 minuts.
Receptes Brócoli
Receptes Bròcoli / Font: Unsplash

3- Bròcoli al curri verd

Ingredients:

(Per a 4 persones)

1 pastanaga, 1 carbassó, 800 g de bròcoli i una mica de sal

Per a la salsa

1 cebolla,1 gra d'all,1 llima,1 trosset de jengibre,1 guindilla, coriandre fresc, julivert i 1 culleradeta de coriandre molt.

Preparació:

  • Prepara la salsa, pela la ceba i l'all i pica'ls. Renta bé la llima i ratlla la part verda de la pell amb un ratllador fi. Pela el gingebre i ratlla'l, així com el bitxo.
  • Renta el coriandre i el julivert, asseca'ls i pica'ls. Disposa l'oli en una cassola o wok gran i escalfa'l. Agrega el bitxo, la ceba i l'all, i sofregeix-los durant 5 minuts. Afegeix el gingebre, la ratlladura de llima, el coriandre molt i el comí, i sofregeix-lo tot un minut més. Després, aboca la llet de coco i cou-la durant 5 minuts.
  • Retira-la del foc i afegeix el coriandre i el julivert. Reserva. Pela la pastanaga i trosseja-la. Renta el bròcoli i el carbassó i trosseja'ls. Bull la pastanaga durant 15 minuts en un cassó amb aigua salada, i el carbassó i el bròcoli durant 5 minuts.
  • Escorre-ho tot i incorpora'l al wok amb la salsa. Escalfi el conjunt durant 3 minuts, removent perquè s'impregni bé, i a continuació ja pots servir.