Un esmorzar nutritiu és fonamental per començar el dia amb energia i mantenir un estil de vida saludable. Segons els nutricionistes, els tres millors aliments per incloure en el teu esmorzar són la civada, els ous i el iogurt grec. Aquests aliments proporcionen una combinació equilibrada de nutrients essencials que beneficien la teva salut i benestar.

Els 3 millors aliments per incloure al teu esmorzar

Civada

La civada és un dels aliments més recomanats per a l'esmorzar a causa del seu alt contingut en fibra, vitamines i minerals. La civada conté una fibra soluble anomenada betaglucà, que ajuda a reduir els nivells de colesterol a la sang i millora la salut del cor. A més, aquesta fibra promou una digestió saludable i proporciona una sensació de sacietat prolongada, la qual cosa pot ajudar a controlar el pes i evitar el consum de calories excessives durant el dia.

La civada també és rica en antioxidants, especialment avenantramides, que tenen propietats antiinflamatòries i poden ajudar a reduir la pressió arterial. A més, la civada és una excel·lent font d'energia d'alliberament lent, la qual cosa significa que proporciona un subministrament constant d'energia durant el matí sense causar pics de sucre a la sang. Pots preparar la civada de moltes maneres: cuita, en forma de civada nocturna o agregada a batuts, proporcionant versatilitat i varietat al teu esmorzar.

margarida zueva CY OkOICA9o unsplash
Inclous civada al teu esmorzar? / Foto: Unsplash

Ous

Els ous són un altre aliment excepcional per a l'esmorzar a causa del seu alt contingut en proteïnes d'alta qualitat i nutrients essencials. Cada ou conté aproximadament 6 grams de proteïna, que és crucial per a la reparació i el manteniment dels teixits corporals. Les proteïnes també proporcionen una sensació de sacietat, ajudant a controlar la gana i reduir el consum de calories més tard el dia.

Els ous són un altre aliment excepcional per a l'esmorzar

A més de les proteïnes, els ous són una excel·lent font de vitamines i minerals, com la vitamina B12, vitamina D i seleni. També s'ha demostrat que els ous poden ajudar a augmentar els nivells de colesterol HDL (el colesterol "bo"), la qual cosa pot reduir el risc de malalties cardíaques. Els ous són increïblement versàtils i es poden preparar de moltes maneres: remenats, bullits, escaldats o en truites, el que facilita la seva inclusió en el teu esmorzar diari.

joseph gonzalez fdlZBWIP0aM unsplash
Ou cuit amb torrada / Foto: Unsplash

Iogurt grec

El iogurt grec és un aliment altament nutritiu i una excel·lent opció per a l'esmorzar. És ric en proteïnes, amb aproximadament el doble de proteïnes que el iogurt tradicional, el que ajuda a mantenir la sensació de sacietat i proporciona energia sostinguda. A més, el iogurt grec és una bona font de calci, que és essencial per a la salut òssia.

El iogurt grec també conté probiòtics, que són bacteris beneficiosos que milloren la salut intestinal. Un intestí saludable està vinculat a un sistema immunitari fort i a una millor absorció de nutrients. Consumir iogurt grec regularment pot contribuir a una digestió saludable i a una resistència més gran a les infeccions.

Per maximitzar els beneficis, tria iogurt grec natural sense sucres afegits i combina'l amb fruites fresques, nous o llavors per a un esmorzar equilibrat i deliciós. La civada, els ous i el iogurt grec són tres dels millors aliments per incloure en el teu esmorzar. Cadascun d'ells ofereix una àmplia gamma de nutrients essencials que donen suport a la salut i el benestar general, proporcionant una base sòlida per a un dia ple d'energia i vitalitat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!