El cebiche, un plat icònic de la gastronomia llatinoamericana, s'ha popularitzat a tot el món per la seva frescor i sabor inigualable. Tradicionalment, es prepara amb peixos com la corbina o el mero. Tanmateix, existeixen altres varietats de peix que, encara que menys comunes, ofereixen una experiència culinària única.

3 peixos per preparar un cebiche

Aquí explorem tres d'aquests peixos: el sorell, la llissa llobarrera i el llenguado, que poden portar el teu cebiche, a un nou nivell de sabor i sofisticació.

Sorell

El sorell és un peix blau que es distingeix pel seu sabor intens i textura ferma. Originari de l'Atlàntic i la Mediterrània, aquest peix és ric en àcids grassos omega-3, el que el converteix en una opció saludable per a qualsevol plat. Per preparar un cebiche de sorell, és important marinar el peix amb prou suc de llimona per equilibrar el seu sabor robust. El sorell es combina perfectament amb ingredients frescos com el coriandre, la ceba vermella i l'ají groc, creant una simfonia de sabors picants i refrescants. A més, la seva carn ferma permet que els trossos de peix mantinguin la seva forma durant la marinació, oferint una textura agradable al paladar.

pirata studio film YmC1 EP6TJQ unsplash
Hi ha moltes varietats de cebiche / Foto: Unsplash

Llissa llobarrera

La llissa llobarrera, també coneguda com a mújol, és un peix blanc que es troba en aigües temperades i salabroses de tot el món. Encara que el seu sabor és més suau en comparació amb el sorell, la llissa aporta una delicadesa única al cebiche. La seva carn blanca i sucosa s'impregna fàcilment amb els sabors del marinat, creant un plat equilibrat i deliciós. Per a un cebiche de llissa, es recomana utilitzar suc de llima o llimona, acompanyada d'ají llim, ceba morada, i un toc de gingebre ratllat. Aquest peix també es presta bé per ser acompanyat de grans de blat de moro i camote, ingredients típics del cebiche peruà, que aporten dolçor i textura.

Llenguado

El llenguado és un altre peix blanc, conegut per la seva carn suau i delicada. Aquest peix pla, comú en aigües europees i nord-americanes, és una opció menys convencional però exquisida per al cebiche. La subtilesa del llenguado permet que els altres ingredients del cebiche brillin, creant un plat harmoniós i refinat. Per preparar un cebiche de llenguado, es pot utilitzar una de marinada de llimona i taronja, que aporta una combinació perfecta d'acidesa i dolçor. Afegir fines rodanxes de cogombre, alvocat i uns fulls de menta pot realçar encara més la frescor del plat. El llenguado absorbeix els sabors ràpidament, per la qual cosa una marinada de 15 a 20 minuts és suficient per obtenir un cebiche perfecte.

izabelly marquis 1OFYu9jYXCQ unsplash
Cebiche peruà / Foto: Unsplash

El llenguado és comú en aigües europees i nord-americanes

Com has pogut veure, experimentar amb peixos menys comuns com el sorell, la llissa i el llenguado pot transformar la teva experiència de cebiche, aportant nous matisos de sabor i textura. Cadascun d'aquests peixos ofereix característiques úniques que, combinades amb ingredients frescos i una marinada adequada, poden portar a la teva taula un plat sorprenent i deliciós. Així, el cebiche es reinventa, cosa que permet gaudir de la diversitat marina i explorant nous horitzons culinaris.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!