La gastronomia anglesa ha estat tradicionalment subestimada, però en realitat ofereix una varietat de plats que mereixen ser provats. Encara que alguns puguin pensar que el menjar britànic és senzill o poc imaginatiu, existeixen diverses receptes que destaquen pel seu sabor i tradició. A continuació, es presenten tres plats de la gastronomia anglesa que sí que mereixen un lloc a qualsevol menú.

Plats sorprenents

1. Fish and Chips

El "Fish and Chips" és, sens dubte, un dels plats més icònics del Regne Unit. Aquesta simple combinació de peix fregit arrebossat i patates fregides ha estat un element bàsic del menjar britànic des del segle XIX. Generalment se serveix amb una generosa porció de "mushy peas" (un puré de pèsols), vinagre de malta i una rodanxa de llimona. La clau d'un bon "Fish and Chips" rau en la frescor del peix, que tradicionalment és bacallà o lluç, i en l'arrebossat cruixent i lleuger. Aquest plat és l'epítom del menjar reconfortant britànic, ideal per gaudir en un passeig al costat del mar o com un menjar ràpid i saborós.

davey gravy YpQGo0QTshE unsplash
Fish and chips clàssic / Foto: Unsplash

2. Sunday Roast

El "Sunday Roast" és una tradició britànica que ha perdurat al llarg dels segles. Aquest plat consisteix en una carn rostida, que pot ser vedella, porc, be o pollastre, acompanyada d'una varietat de guarnicions com patates rostides, pastanagues, xirivies, i cols de Brussel·les. Tanmateix, el que realment fa destacar el "Sunday Roast" és el "Yorkshire púding", un acompanyament fet amb massa similar a la de les creps que s'enforna fins a quedar cruixent i daurat. El menjar es completa amb una salsa de suc de carn (gravy) que s'aboca generosament sobre tot el plat. Aquest tiberi dominical no només és un plaer per al paladar, sinó també una ocasió per reunir la família i gaudir d'un menjar junts.

El "Sunday Roast" és una tradició britànica que ha perdurat al llarg dels segles

3. Beef Wellington

El "Beef Wellington" és un plat britànic que reflecteix l'elegància i l'habilitat culinària de la cuina anglesa. Consisteix en un filet de vedella cobert amb una capa de paté, generalment de fetge d'ànec o de vedella, i una duxelles de xampinyons, tot embolicat en pasta de full i enfornat fins que la massa sigui daurada i cruixent.

loija nguyen Lf2dvyS d2E unsplash
Beef Wellington / Foto: Unsplash

El resultat és un plat que combina la sucositat de la carn amb la riquesa del paté i el cruixent de la pasta de full, oferint una experiència gastronòmica veritablement única. Encara que pot ser una mica laboriós de preparar, el "Beef Wellington" és un plat que val la pena provar, especialment en ocasions especials.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!