Tens al cap ja les receptes de Nadal que preparareu per al menjar però encara no heu decidit les postres? Això és una cosa tan típica gairebé com el Nadal en si mateix. Amb una mica d'enginy, podem fer unes postres de Nadal boníssimes i amb tot l'esperit d'aquestes festes tan especials. Nosaltres et portem 3 receptes diferents que segurament et vagin molt bé per a aquests dies:

1 - Massapà casolà

Ingredients

  • 200 g d'ametlla molta
  • 200 g de sucre glass
  • 1 ou

Elaboració

  • Separem la clara del rovell d'ou. Barregem molt bé l'ametlla molta amb el sucre glass i la clara d'ou fins a obtenir una massa homogènia. Separem porcions d'uns 15-17 grams, amb les quals fem boletes.
  • Amb cada boleta fem la figura que més ens agradi. Pots fins i tot estirar la massa amb un corró i tallar les figures amb un tallador de galetes.
  • Una vegada fetes totes les figures, les posem en una safata de forn, pinzellem la superfície amb el rovell d'ou i enfornem 200 graus fins que es daurin lleugerament. Cura amb el forn, que es cremen en una distracció. Deixar refredar i llest.
Nadal / Font: Unsplash

🥯 Recepta de tortell de massapà
 

Durant el Nadal podem trobar postres molt diferents

2 - Boletes de coco

Ingredients

  • 130 g de coco ratllat
  • 130 g de sucre
  • 1 ou
  • Sucre glass

Elaboració

Fem la massa de coco per a les boletes

  • En primer lloc, preescalfem el forn a 180 graus, calor a dalt i a baix.
  • Barregem el coco juntament amb l'ou batut i el sucre fins a formar una massa.
  • Agafem petites porcions de massa i formem boletes.
  • Les anem incorporant en petites mini càpsules

Enfornem les boletes de coco

  • Portem al forn durant 10 -12 minuts a 180 graus, calor a dalt i a baix.
  • Transcorregut el temps, retirem els dolços de coco del forn i deixem refredar sobre una reixeta.
  • Una vegada freds, empolvorem amb sucre llustre.

🥥 Recepta de cocos
 

3 - Sorbet de llimona al cava

Ingredients

  • ½ litre de gelat de llimona
  • 100 ml de nata (35% matèria grassa)
  • 250 ml de cava
  • 3 rodanxes de llimona per decorar
  • Fulls frescos de menta per decorar (opcional)
Llimona / Font: Unsplash

Elaboració

  • Per elaborar aquestes refrescants postres ocuparem una batedora de gerra o de mà, la que tinguem. Sigui com sigui, comencem llançant al vas ½ litre de gelat de llimona.
  • Una vegada tenim el gelat a la batedora, li afegim 100 ml de nata per a postres amb un 35% de matèria grassa.
  • A continuació, afegim 250 ml de cava ben fred.
  • Una vegada tenim tots els ingredients al vas, els batem durant uns segons perquè s'integrin, fins a tenir una textura cremosa. És important no passar-nos en el temps de batut perquè no pugi la temperatura de la barreja i el sorbet quedi massa liquat.
  • Si el portarem a la taula immediatament, el servim en copes de cava ben fredes, el decorem amb unes rodanxes de llimona i, opcionalment, amb uns fulls de menta.
  • En cas contrari, podem preparar el sorbet una mica abans, servir-lo a les copes i guardar-lo a la nevera o fins i tot al congelador, si tenim aquesta possibilitat, perquè conservi la textura gelada. Just abans de portar-lo a la taula, el decorem i el servim per gaudir d'aquestes postres tan fresques i elegants.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!