L'espinac és una verdura ideal per a la dieta dels nens ja que és una formidable font natural de vitamines i minerals. Ja Popeye avisa els nens que tenen molt ferro però a més contenen calci, fòsfor, potassi i magnesi. També té substàncies antioxidants, àcids grassos Omega 3 i és un vegetal ric en fibra.
Si els mostrem els espinacs als nens ens diran que no les prendran, ja que visualment no són gaire atractives, però us proposem receptes bones, divertides i molt sanes elaborades amb espinacs. Amb espinacs es poden elaborar diferents plats, tots exquisits, de pastes, pastissos, purés o cremes, entre d'altres.
L'espinac és una verdura ideal per a la dieta dels nens
Truita d'espinacs, pernil i formatge:
Ingredients:
- 450 g. d'espinacs congelats
- 4 ous
- Sal
- Pebre
- 1 terrina de formatge d'untar, temperatura ambient
- 6 talls de pernil de york
Preparació:
- Posem els espinacs en un bol i escalfem al microones, potència màxima, durant 7 minuts. Escorrem bé i els triturem.
- Batem els ous, barregem amb els espinacs triturats i salpebrem. Estenem aquesta barreja en una safata de forn coberta amb un paper vegetal o d'alumini i enfornem a 200º fins que es qualli, uns 10-15 minuts.
- Una vegada quallada, donem la volta a la truita sobre un drap humit, retirem el paper que hàgim fet servir, i enrotllem juntament amb el drap. Deixem temperar.
- Traiem el drap. Estenem el formatge sobre la truita i cobrim amb els talls de pernil de york. Enrotllem. Emboliquem en paper film i portem al frigorífic un parell d'hores.
Espinacs amb allada:
Ingredients:
- 600 g d'espinacs frescos
- 4 grans d'all
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Preparació:
- Posem a bullir abundant aigua en una olla gran.
- Quan trenca el bull, apaguem el foc, llancem els espinacs i els deixem 5 minuts. Escorrem i reservem.
- En una paella escalfem 2 o 3 cullerades d'oli, daurem els alls picats, agreguem els espinacs i cuinem uns minuts removent.
- Posem sal al gust i servim.
Pasta amb pesto d'espinacs:
Ingredients (per a 3 o 4 porcions):
- 300 g de pasta a elecció
- 200 g d'espinacs frescos
- 30 g de nous pelades
- 30 g d'ametlles pelades
- 60 g de formatge parmesà
- 1 cullerada de suc de llimona
- 4 cullerades d'oli d'oliva extra verge
- Sal
Preparació:
- Posem a bullir l'aigua per a la pasta.
- Mentrestant rentem i netegem els espinacs i els posem al vas de la liquadora o robot de cuina juntament amb les nous, les ametlles, el formatge i el suc de llimona.
- Liqüem agregant l'oli d'oliva, fins que el pesto tingui la consistència desitjada. Provem i salem al gust. Reservem.
- Quan l'aigua trenca el bull agreguem sal gruixuda (aprox. 12-15 g per cada litre d'aigua) i llancem la pasta, coem la quantitat de minuts que posa al paquet.
- Colem, reservant 3 o 4 cullerades de l'aigua de cocció.
- Condimentem la pasta amb el pesto d'espinacs, agregant l'aigua de cocció si ens queda molt sec. Servim immediatament.