L'espinac és una verdura ideal per a la dieta dels nens ja que és una formidable font natural de vitamines i minerals. Ja Popeye avisa els nens que tenen molt ferro però a més contenen calci, fòsfor, potassi i magnesi. També té substàncies antioxidants, àcids grassos Omega 3 i és un vegetal ric en fibra.

Si els mostrem els espinacs als nens ens diran que no les prendran, ja que visualment no són gaire atractives, però us proposem receptes bones, divertides i molt sanes elaborades amb espinacs. Amb espinacs es poden elaborar diferents plats, tots exquisits, de pastes, pastissos, purés o cremes, entre d'altres.

L'espinac és una verdura ideal per a la dieta dels nens

Espinacs / Font: Unsplash

Truita d'espinacs, pernil i formatge:

Ingredients:

  • 450 g. d'espinacs congelats
  • 4 ous
  • Sal
  • Pebre
  • 1 terrina de formatge d'untar, temperatura ambient
  • 6 talls de pernil de york

Preparació:

  • Posem els espinacs en un bol i escalfem al microones, potència màxima, durant 7 minuts. Escorrem bé i els triturem.
  • Batem els ous, barregem amb els espinacs triturats i salpebrem. Estenem aquesta barreja en una safata de forn coberta amb un paper vegetal o d'alumini i enfornem a 200º fins que es qualli, uns 10-15 minuts.
  • Una vegada quallada, donem la volta a la truita sobre un drap humit, retirem el paper que hàgim fet servir, i enrotllem juntament amb el drap. Deixem temperar.
  • Traiem el drap. Estenem el formatge sobre la truita i cobrim amb els talls de pernil de york. Enrotllem. Emboliquem en paper film i portem al frigorífic un parell d'hores.

Espinacs amb allada:

Ingredients:

  • 600 g d'espinacs frescos
  • 4 grans d'all
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Preparació:

  • Posem a bullir abundant aigua en una olla gran.
  • Quan trenca el bull, apaguem el foc, llancem els espinacs i els deixem 5 minuts. Escorrem i reservem.
  • En una paella escalfem 2 o 3 cullerades d'oli, daurem els alls picats, agreguem els espinacs i cuinem uns minuts removent.
  • Posem sal al gust i servim.

Pasta amb pesto d'espinacs:

Ingredients (per a 3 o 4 porcions):

  • 300 g de pasta a elecció
  • 200 g d'espinacs frescos
  • 30 g de nous pelades
  • 30 g d'ametlles pelades
  • 60 g de formatge parmesà
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 4 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • Sal
Pesto Espinacs / Font: Unsplash

Preparació:

  • Posem a bullir l'aigua per a la pasta.
  • Mentrestant rentem i netegem els espinacs i els posem al vas de la liquadora o robot de cuina juntament amb les nous, les ametlles, el formatge i el suc de llimona.
  • Liqüem agregant l'oli d'oliva, fins que el pesto tingui la consistència desitjada. Provem i salem al gust. Reservem.
  • Quan l'aigua trenca el bull agreguem sal gruixuda (aprox. 12-15 g per cada litre d'aigua) i llancem la pasta, coem la quantitat de minuts que posa al paquet.
  • Colem, reservant 3 o 4 cullerades de l'aigua de cocció.
  • Condimentem la pasta amb el pesto d'espinacs, agregant l'aigua de cocció si ens queda molt sec. Servim immediatament.