La tardor és una de les estacions més riques en ingredients frescos i de temporada, perfectes per preparar plats únics plens de sabor. Et presentem tres receptes amb productes tardorals de què pots gaudir en un àpat complet, equilibrat i deliciós.

3 receptes de plat únic amb ingredients de temporada

Risotto de carabassa i bolets

El risotto és un plat cremós i reconfortant, ideal per aprofitar la carabassa i els bolets, dos ingredients que destaquen en aquesta estació. Per a aquesta recepta, necessitaràs arròs arbori, carabassa (preferiblement moscada), bolets frescos com a boletus o xampinyons, brou de verdures, ceba, all, formatge parmesà, vi blanc i mantega. Comença sofregint la ceba i l'all en una mica d'oli d'oliva fins que siguin transparents. Afegeix la carabassa tallada a cubs i cuina durant uns minuts. Agrega l'arròs i ofega fins que es vegi lleugerament torrat. Incorpora un rajolí de vi blanc i deixa que s'evapori. A partir d'aquí, veu afegint brou de verdures calent a poc a poc, removent contínuament. En una paella a part, salta els bolets amb una mica d'all i afegeix-les al risotto. Quan l'arròs estigui al dent, barreja amb el parmesà i una mica de mantega per donar-li cremositat. Aquest plat combina la dolçor de la carabassa amb el sabor terrós dels bolets, perfecte per a les tardes tardorals.

El risotto és ideal per aprofitar la carabassa i els bolets

Risotto amb carabassa / Foto: Unsplash

Sopa de llenties i verdures

Les sopes sempre són una opció excel·lent per a la tardor, i aquesta sopa de llenties i verdures de temporada és nutritiva i reconfortant. Per preparar-la necessitaràs llenties, pastanagues, carabassó, espinacs, ceba, all, api, tomàquet, comí, llorer i brou de verdures. Sofregeix la ceba, l'all, la pastanaga i l'api en una olla gran fins que estiguin tendres. Afegeix el comí i remou perquè s'integrin els sabors. Incorpora les llenties (prèviament rentades) juntament amb el tomàquet picat, la fulla de llorer i el brou de verdures. Cuina a foc mitjà fins que les llenties estiguin tendres, al voltant de 25-30 minuts. A la meitat de la cocció, afegeix el carabassó en trossos i els espinacs. Serveix calent amb un toc d'oli d'oliva i una mica de julivert fresc. Aquesta sopa és un plat complet gràcies a l'aportació proteica de les llenties i la varietat de verdures de temporada.

Sopa de tardor / Foto: Unsplash

Pollastre al forn amb pomes i batates

El pollastre al forn és una opció senzilla i saborosa per aprofitar els productes de tardor com les pomes i les batates. Per a aquest plat necessitaràs cuixes de pollastre, batates, pomes (preferiblement àcides com les Granny Smith), ceba vermella, romaní, mel, mostassa de Dijon, oli d'oliva i sal. Preescalfa el forn a 200 °C. En una safata per enfornar, col·loca les cuixes de pollastre i distribueix les batates i pomes tallades a trossos grans, juntament amb la ceba vermella. En un bol a part, barreja oli d'oliva, mel, mostassa de Dijon i romaní picat, i aboca aquesta barreja sobre el pollastre i les verdures. Enforna durant uns 40 minuts o fins que el pollastre sigui daurat i les batates siguin tendres. Aquest plat combina el sucós del pollastre amb la dolçor de la poma i la batata, creant un menjar equilibrat i reconfortant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!