Després dels banquets de Nadal, moltes persones busquen opcions lleugeres per equilibrar el cos sense renunciar al sabor. Aquí et proposem tres sopars senzills, saludables i deliciosos, perfectes per recuperar l'equilibri després dels excessos festius.
3 sopars súper lleugers per compensar els excessos de Nadal
Crema detox de carbassó i espinacs
Les cremes de verdures són una opció perfecta per a un sopar lleuger. Aquesta recepta combina carbassó i espinacs, dos ingredients baixos en calories i rics en fibra, ideals per desintoxicar l'organisme.
Ingredients:
- 2 carbassons
- 2 grapats d'espinacs frescos
- 1 ceba petita
- 1 gra d'all
- Brou de verdures o aigua
- Oli d'oliva i sal
Les cremes de verdures són una opció perfecta per a un sopar lleuger
Per fer-la, sofregeix la ceba i l'all en una cullerada d'oli d'oliva fins que estiguin tendres. Afegeix el carbassó trossejat i ofega uns minuts. Després, incorpora els espinacs i cobreix amb brou de verdures. Cuina-ho tot durant 10 minuts i tritura fins a obtenir una crema suau. Pots afegir un rajolí de llimona per potenciar el sabor i aprofitar les seves propietats depuratives.
Acompanya aquesta crema amb una torrada integral si necessites un toc més consistent.
Amanida lleugera de pollastre i cítrics
Les amanides són sempre una opció ràpida i fresca. Aquesta amanida combina proteïna magra amb fruites cítriques, que aporten antioxidants i ajuden la digestió.
Ingredients:
- Pit de pollastre a la planxa
- Barreja de fulls verds (ruca, espinacs, canonges)
- 1 taronja o aranja
- 1/2 alvocat
- Llavors de xia o sèsam
- Oli d'oliva i vinagre balsàmic
La seva preparació és simple: talla el pollastre a tires i les fruites en grills. Barreja els fulls verds amb els altres ingredients i amaneix amb un toc d'oli i vinagre. L'alvocat aporta greixos saludables, mentre que les llavors afegeixen un toc cruixent i nutrients essencials.
Truita de clares amb verdures
Les truites de clares són una alternativa lleugera a les tradicionals. Combinades amb verdures, ofereixen un sopar sadollant i baix en greixos.
Ingredients:
- 4 clares d'ou
- 1 carbassó petit
- 1/2 pebrot vermell
- 1 grapat de xampinyons
- Oli d'oliva i sal
Per fer aquesta truita, talla les verdures a trossos petits i sofregeix-les amb una cullerada d'oli d'oliva. Mentrestant, bat les clares i afegeix-los una mica de sal. Aboca les clares sobre les verdures a la paella i cuina a foc lent fins que quallin.
Pots acompanyar aquesta truita amb una petita porció d'amanida de tomàquet i cogombre per completar el plat i enriquir una mica més el teu sopar.