Després dels banquets de Nadal, moltes persones busquen opcions lleugeres per equilibrar el cos sense renunciar al sabor. Aquí et proposem tres sopars senzills, saludables i deliciosos, perfectes per recuperar l'equilibri després dels excessos festius.

3 sopars súper lleugers per compensar els excessos de Nadal

Crema detox de carbassó i espinacs

Les cremes de verdures són una opció perfecta per a un sopar lleuger. Aquesta recepta combina carbassó i espinacs, dos ingredients baixos en calories i rics en fibra, ideals per desintoxicar l'organisme.

Ingredients:

  • 2 carbassons
  • 2 grapats d'espinacs frescos
  • 1 ceba petita
  • 1 gra d'all
  • Brou de verdures o aigua
  • Oli d'oliva i sal

Les cremes de verdures són una opció perfecta per a un sopar lleuger

Pots adaptar les cremes a les teves preferències / Foto: Unsplash

Per fer-la, sofregeix la ceba i l'all en una cullerada d'oli d'oliva fins que estiguin tendres. Afegeix el carbassó trossejat i ofega uns minuts. Després, incorpora els espinacs i cobreix amb brou de verdures. Cuina-ho tot durant 10 minuts i tritura fins a obtenir una crema suau. Pots afegir un rajolí de llimona per potenciar el sabor i aprofitar les seves propietats depuratives.

Acompanya aquesta crema amb una torrada integral si necessites un toc més consistent.

Amanida lleugera de pollastre i cítrics

Les amanides són sempre una opció ràpida i fresca. Aquesta amanida combina proteïna magra amb fruites cítriques, que aporten antioxidants i ajuden la digestió.

Ingredients:

  • Pit de pollastre a la planxa
  • Barreja de fulls verds (ruca, espinacs, canonges)
  • 1 taronja o aranja
  • 1/2 alvocat
  • Llavors de xia o sèsam
  • Oli d'oliva i vinagre balsàmic
Les amanides tenen moltes variants / Foto: Unsplash

La seva preparació és simple: talla el pollastre a tires i les fruites en grills. Barreja els fulls verds amb els altres ingredients i amaneix amb un toc d'oli i vinagre. L'alvocat aporta greixos saludables, mentre que les llavors afegeixen un toc cruixent i nutrients essencials.

Truita de clares amb verdures

Les truites de clares són una alternativa lleugera a les tradicionals. Combinades amb verdures, ofereixen un sopar sadollant i baix en greixos.

Ingredients:

  • 4 clares d'ou
  • 1 carbassó petit
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 grapat de xampinyons
  • Oli d'oliva i sal

Per fer aquesta truita, talla les verdures a trossos petits i sofregeix-les amb una cullerada d'oli d'oliva. Mentrestant, bat les clares i afegeix-los una mica de sal. Aboca les clares sobre les verdures a la paella i cuina a foc lent fins que quallin.

Pots acompanyar aquesta truita amb una petita porció d'amanida de tomàquet i cogombre per completar el plat i enriquir una mica més el teu sopar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!