Tradició i territori protagonitzen el desè llistat de 'Soletes Guía Repsol', que afegeix més de 300 nous locals premiats. Els negocis clàssics que resisteixen el pas del temps i l'aposta per l'autèntic des de les cuines i les barres més joves conviuen en aquesta edició, on les pastisseries i les províncies que menys apareixen a les guies tenen un paper especial. Després d'aconseguir 14 nous 'Sols' Repsol el mes de març, ara Catalunya sumeixi a la seva llista 35 nous 'Soletes', amb els quals arriben als gairebé 450 establiments al territori català.
35 nous 'Soletes' a Catalunya
La ciutat de Còrdova acull el tercer lliurament presencial d'aquests 'Soletes amb Solera', després de la celebrada a Eivissa el 2022 i a Santander el 2023. Joves cuiners obren noves cases de menjars tradicionals, es recuperen bars antics en el centre de les ciutats i els clients mostren també un interès renovat per les arrels, reivindicant els sabors de tota la vida. Guia Repsol s'uneix a aquesta tendència amb aquesta nova edició de 'Soletes amb Solera', que homenatja a les cases de menjars amb arrelament, a les barres que podrien explicar milers d'històries, als forns tradicionals i a les famílies que han transmès l'ofici durant generacions fins a convertir-se en una institució.
- El Vaso de Oro (Barcelona)
- Bar del Pla (Barcelona)
- Bar Remedios (Barcelona)
- Bar Ros (Salt)
- Boadas Cocktails Vinoteca (Barcelona)
- Bodega Amposta (Barcelona)
- Bodega Montferry (Barcelona)
- Braseria L’alzina (Sant Guim de Freixenet)
- Ca l'Agut (Barcelona)
- Cal Boter (Barcelona)
- Can Carriel (Roda de Ter)
- Can Quel (Palamós)
- Casa Montoliu (Tremp)
- Churrería Manchega (Santa Coloma de Gramenet)
- Colmado Wilmot (Barcelona)
- Cooperativa Elena (El Catllar)
- El Cau del vermut Santa Eulàlia (Hospitalet de Llobregat)
- El Xampanyet (Barcelona)
- La Fonda (Seròs)
- Escribà (Barcelona)
- Font Moixina (Olot)
- Frankfurt Pedralbes (Barcelona)
- Gelats i Torrons Xixona (Reus)
- Hostal Colomí (Santa Coloma de Queralt)
- Hostal de Pinós (Pinós)
- Iberia (Barcelona)
- Jorper’s (Artesa de Segre)
- Hostal dels Ossos (Olot)
- La Casa del Bosc (Cànoves i Samalús)
- Les Fonts (Cambrils)
- Miralles (Horta de Sant Joan)
- Pimentel (Barcelona)
- Vii (Girona)
- Vilarrubla (Montellà i Martinet)
- Xocolata Jolonch (Agramunt)
Entre els més de 300 llocs amb el distintiu groc, trobem llocs llegendaris que conviuen amb negocis joves que miren cap enrere i posen al dia receptes que són història del país. "Volem celebrar els qui s'han mantingut fidels als sabors en els quals es reconeixen diverses generacions. Aquests Soletes amb Solera comparteixen una filosofia comuna que es nodreix de l'entorn i l'herència rebuda, tan vigent en pobles i ciutats petites i que en els últims temps ha encomanat d'aquest arrelament a les grans urbanitzacions i a una part dels que estan estrenant els seus negocis", explica María Ritter, directora de Guia Repsol.