Els dies calorosos inciten a organitzar barbacoes amb els amics i familiars per passar estones inoblidables al voltant de la taula. No se'ns ocorre millor pla! Però, abans de començar a preparar la barbacoa necessitem tenir ben clar quines carns són les millors per fer la graella, buscant sempre la millor qualitat.
Els dies calorosos inciten a organitzar barbacoes amb els amics i familiars
Sense cap dubte, el producte estrella de tota barbacoa és la carn i l'excusa perfecta per provar diferents tipus de talls a la graella. El porc i la vedella són els grans protagonistes de tota graellada en la qual no poden faltar costelles i filets. A continuació et mostrarem els talls de carn més recomanats per fer la brasa. Si després de llegir les nostres recomanacions encara et queden dubtes, una fantàstica elecció és comprar el pack per a barbacoes que ofereixen moltes marques.
Quines carns són les millors per fer una barbacoa?
- Porc: Xoriço, botifarró, costelles i xuletes són els millors talls per fer la brasa, potenciant tot el sabor de la carn, sense oblidar-nos de la presa i el secret, molt saborosos a causa del greix intramuscular que contenen.
- Vedella: Les peces perfectes per cuinar-les a la barbacoa són el filet o l'entranya, els quals destaquen pel seu suc i tendresa. A més, podem incloure talls importats de l'Argentina com el rostit de tira o xurrasco i el vacio i hamburgueses que faran les delícies de tots els convidats.
- Be: Xuletes, costelles, cames i espatlles no poden faltar a cap graellada encara que és millor que el be sigui lechal, això és, quan ja ha menjat llet i herba.
- Pollastre: La carn de pollastre té una cocció molt ràpida, tret de les aletes que hem de deixar més temps a les brases perquè quedin cruixents per fora i sucoses per dins. Cuixes o broquetes donaran varietat a qualsevol graellada.

Els millors trucs per fer una barbacoa perfecta
Et revelem alguns trucs per fer una barbacoa perfecta.
- Encén el foc amb temps. Si tens les brases gairebé llestes quan arribin, gaudiràs de la seva companyia des del primer moment.
- Utilitza carbó o fusta de qualitat. Un carbó dolent o les fustes toves, fan molt fum i es consumeixen ràpid, deixant molta cendra i poca brasa. L'alzina és un bon combustible, tant en fusta com en carbó.
- Espera a què les brases estiguin en el seu punt. Quan les brases són uniformes i el color és blanquinós, ha arribat el moment de posar els aliments.
- Separació entre el menjar i la graella. Si el menjar es col·loca molt a prop de la brasa, es cremarà per fora i quedarà sense cuinar per dins. Si es posa molt lluny, es courà i quedarà gomosa. L'habitual és col·locar la reixeta a 10 i 15 centímetres de distància.
- Tempera la carn. La carn es cuinarà millor si no és gaire freda. Treu-la de la nevera mitja hora abans de cuinar-la.
- No posis sal abans de cuinar-la. El millor és cuinar la carn i afegir sal per a barbacoes a continuació.
- Cuinar partint de la mida. Posa al foc les peces més gruixudes i que més tarden a fer-se. Mentre es cuinen, ves cuinant els entremesos.
- Vegetals. Per fer més lleugera i variada la barbacoa, afegeix algun vegetal a la graella. El blat de moro és una bona opció.