Tal com sabem, la fruita seca forma part de qualsevol dieta sana i equilibrada. Una font d'energia molt saludable i que qualsevol persona, en menor i major mesura, hauria de consumir. 

A més, la fruita seca es considera com una font natural de proteïnes, la qual cosa és importantíssima per als nostres músculs i el bon funcionament de l'organisme en general. Així que no només són nutritius, energètics i saborosos, sinó que si necessites donar-li una empenta al teu consum de proteïnes, són un perfecte aliat entre hores. Cardiovascularment, també són un aliment molt interessant, tot això afegit a la seva aportació de minerals, vitamines, lípids o fibres.

Hi ha fruita seca amb més del 20% de proteïna

Si et cuides i la fruita seca t'apassiona, estàs de sort, perquè veurem quins dels que pots tenir al teu rebost tenen una aportació major de proteïnes.

Varietat de Fruits Secs / Font: Consumidor Global

Cacauet

El fruit sec per excel·lència si parlem de proteïnes. Per ser exactes, de cada 100 grams que ens mengem 27 d'ells són proteïna. Una quantitat molt a tenir en compte i que fa que sigui un aliment que s'inclogui en moltes dietes d'esportistes. Evidentment, com més natural i sense processar es prengui el cacauet, més conservarà el seu alt nivell nutritiu. La resta del cacauet ens aporta:

  • 5% d'aigua
  • 49% de lípids
  • 8,5% d'hidrats de carboni
  • 8,1% de fibra
Cacauet / Foto: Unsplash

Ametlles

Les ametlles per la seva part en contenen, de cada 100 grams, 20 de proteïna pura. Per això, atès el seu poder saciant és molt comú que es recomani per mantenir dietes sobretot de pèrdua de pes. I és que els aliments saciants són una gran ajuda per a totes aquelles persones que intenten perdre pes. L'ametlla a més d'aquests 20 grams de proteïna, ens aporta el següent:

  • 6% d'aigua
  • 53,5% de lípids
  • 3,5% d'hidrats de carboni
  • 14,3% de fibres
Ametlles / Foto: Unsplash

Pistatxos

Amants del pistatxo, això us interessa. I és que es tracta d'una de la fruita seca amb un sabor més particular i més buscat per moltes persones. Aquest fruit sec aporta el 18% de proteïnes per cada 100 grams, el que significa que no només el seu sabor, sinó que el seu valor nutricional és aconsellable en l'àmbit proteic. Addicionalment, aquest fruit sec ens aporta el següent:

  • 13,40% de fibra
  • 53% de lípids
Pistatxos / Foto: Pixabay

Anacards

Tanca la nostra llista un fruit sec que té 17 grams de proteïna per cada 100 grams d'ingredient. Parlem de l'anacard. Això sí, en general, i les persones que volen perdre pes en particular, han de fer atenció amb l'anacard. El motiu? El seu alt contingut en hidrats de carboni, amb un 30%. Això trobes en els anacards:

  • 5,2% d'aigua
  • 43,85% de lípids
  • 30,19% hidrats de carboni
  • 2,54% d'altres