Quan pelem una fruita, solem desfer-nos de la closca sense pensar-lo, però moltes d'elles no només són comestibles, sinó que també estan plenes de nutrients beneficiosos. Aquí et presentem quatre closques de fruites que pots incloure en la teva dieta i que probablement no sabies que podies menjar.
4 peles de fruites que es poden menjar
Pela de plàtan
Encara que en moltes cultures la pell de plàtan no es consumeix, és perfectament comestible i està atapeïda de fibra, potassi i antioxidants. A més, conté triptòfan, un compost que ajuda a millorar l'estat d'ànim i el son. Abans de menjar-la, assegura't de rentar-la bé i preferiblement tria plàtans orgànics per evitar residus de pesticides. Pots incorporar-la en batuts o bullir-la per estovar-la i utilitzar-la com a ingredient en postres o receptes veganes.
Pela de la poma
La pell de la poma és probablement més coneguda, però encara així moltes persones l'eliminen per costum o textura. El que potser no saben és que conté gran part de la fibra de la fruita i una dosi important d'antioxidants, com la quercetina, que ajuda a combatre la inflamació i enfortir el sistema immunitari. Consumir la poma amb pell també millora la sacietat, la qual cosa la converteix en un excel·lent snack per als qui busquen controlar el seu pes.
Pela del kiwi
La closca de kiwi, encara que pot semblar aspra i poc desitjable, és comestible i molt nutritiva. Està carregada de vitamina C, fibra i antioxidants. De fet, menjar el kiwi sencer, inclosa la closca, augmenta la seva aportació de fibra en un 50%. Per als qui no gaudeixen de la seva textura, una solució senzilla és rentar-la bé i fregar-la suaument per eliminar part dels pèls, o utilitzar varietats de kiwi de pell més suau, com el kiwi daurat.
Pela de la síndria
Encara que solem consumir només la polpa vermella, la closca de síndria és també comestible i sorprenentment saludable. Conté citrul·lina, un aminoàcid que afavoreix la circulació sanguínia i millora el rendiment físic. A més, aporta fibra i vitamines. Pots utilitzar-la per fer adobats, smoothies o fins i tot saltar-la com a verdura en receptes creatives.
Aprofitar les peles de les fruites
Consumir les closques de fruites no només és beneficiós per a la teva salut, sinó també per al medi ambient. Reduir el desaprofitament alimentari és una manera de contribuir a la sostenibilitat, i en aprofitar tot el que la fruita té per oferir, obtindràs més nutrients i més valor pels teus diners. Així que la pròxima vegada que pelis una fruita, pensa dues vegades abans de rebutjar la closca. Pot ser que t'estiguis perdent un autèntic superaliment.