Els bufets d'hotel són una temptació constant per als amants del bon menjar. Amb una varietat interminable d'opcions, és fàcil caure en la trampa de menjar en excés. Tanmateix, si estàs buscant mantenir un estil de vida saludable i evitar l'augment de pes, és crucial prendre decisions intel·ligents. Aquí tens cinc aliments que has d'evitar en un bufet per no engreixar-te.

Productes a evitar

1. Productes fregits

Els aliments fregits, com les patates fregides, croquetes i empanades, solen ser molt calòrics a causa de l'oli en el qual es cuinen. Aquest tipus de menjar està carregat de greixos saturats i calories buides, el que pot contribuir significativament a l'augment de pes. Opta per alternatives al forn o al vapor, que són menys greixoses i més saludables.

city church christchurch ynF4v8W7MIw unsplash
Opcions saludables de bufet / Foto: Unsplash

2. Pans i pastissos

Al bufet, els pans i pastissos frescos poden ser molt temptadors. Tanmateix, aquests productes solen ser plens de sucres refinats i greixos. Els croissants, pans de xocolata i pastissos no només aporten moltes calories, sinó que també poden causar pics en els teus nivells de sucre en sang, portant-te a sentir gana poc després. Si desitges una mica de pa, tria varietats integrals i consumeix amb moderació.

3. Menjars amb salses cremoses

Les salses cremoses, com les que es troben en pastes, amanides o plats principals, poden ser molt altes en calories i grasses. Aquestes salses solen estar fetes amb crema, mantega o maionesa, ingredients que augmenten el contingut calòric del plat. Opta per salses a base de tomàquet o vinagretes lleugeres que agreguen sabor sense tantes calories.

octavio fossatti 4hbCj6m11To unsplash
Els dolços poden ser molt temptadors / Foto: Unsplash

4. Esmorzar amb sucre

El bufet d'esmorzar pot ser un desafiament, especialment amb opcions com cereals ensucrats, pans dolços i iogurt amb fruites en almívar. Aquests aliments poden ser una font significativa de sucres afegits i calories buides. En lloc d'aquests, tria opcions com a civada sense sucre o iogurt natural i agrega-li fruites fresques per a una opció més saludable.

El bufet d'esmorzar pot ser un desafiament, especialment amb opcions com cereals ensucrats

5. Menjars d'alt contingut en sodi

Els embotits, formatges curats i altres aliments processats que solen estar disponibles en bufets poden ser alts en sodi. L'excés de sodi pot portar a la retenció de líquids i, a llarg termini, a problemes de salut. A més, els aliments salats poden fer-te sentir més assedegat, la qual cosa podria portar-te a consumir begudes ensucrades.

Per mantenir un equilibri saludable al bufet, és fonamental planificar amb temps. Opta primer amb opcions de vegetals i proteïnes magres, i tria porcions petites dels aliments menys saludables que realment et venen de gust. Mantingues una actitud conscient i equilibrada cap al que consumeixes per gaudir del bufet sense comprometre el teu benestar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!