El mal de genolls és una afecció comuna que pot ser causada per lesions, desgast articular, artritis o altres condicions. La nutrició exerceix un paper clau en el manteniment de la salut articular i la reducció de la inflamació. Aquí et presentem cinc aliments que poden ajudar-te a alleujar el mal de genolls.

5 aliments contra el mal de genoll

Peix ric en omega-3

El peix gras, com el salmó, el verat, les sardines i la tonyina, és una excel·lent font d'àcids grassos omega-3, coneguts per les seves propietats antiinflamatòries. Aquests àcids grassos ajuden a reduir la inflamació en les articulacions, la qual cosa pot alleujar el dolor associat amb l'artritis i altres condicions inflamatòries. Un estudi publicat a Annals of the Rheumatic Diseases va trobar que les persones que consumien omega-3 regularment experimentaven una disminució significativa en els símptomes de l'artritis reumatoide. Consell: Intenta incloure peix gras en la teva dieta almenys dues vegades per setmana per aprofitar els seus beneficis.

Cúrcuma

La cúrcuma és una espècia que conté curcumina, un potent compost antiinflamatori. S'ha utilitzat durant segles en la medicina tradicional per tractar diverses afeccions, incloses les relacionades amb les articulacions. La curcumina pot bloquejar certes molècules que desencadenen la inflamació, reduint el dolor i la rigidesa als genolls. Consell: Afegir cúrcuma als teus menjars o prendre suplements de curcumina pot ajudar a alleujar els símptomes del dolor als genolls. També pots provar-la en infusions o combinada amb pebre negre per millorar la seva absorció.

nikoli afina e9dULuKmZTA unsplash
La cúrcuma pot ser la teva aliada / Foto: Unsplash

Gingebre

El gingebre és un altre aliment conegut per les seves propietats antiinflamatòries. Conté compostos bioactius com el gingerol, que pot reduir el dolor articular i millorar la mobilitat. Un estudi de 2014 publicat en el Journal of Medicinal Food va mostrar que el consum regular de gingebre podia disminuir el dolor en pacients amb osteoartritis. Consell: Incorpora gingebre fresc als teus batuts, tes o menjars per obtenir els seus beneficis. També està disponible en forma de suplement.

engin akyurt Pj8qDxCuMTs unsplash
Gingebre sencer / Foto: Unsplash

El gingebre és un altre aliment conegut per les seves propietats antiinflamatòries

Fruits vermells

Fruites com les maduixes, nabius i cireres són riques en antioxidants, especialment en antocianines, que tenen propietats antiinflamatòries. Aquests antioxidants ajuden a combatre l'estrès oxidatiu i la inflamació, que són factors clau al dolor articular. Consell: Consumeix una porció de fruits vermells al dia per reduir la inflamació als teus genolls i mantenir una bona salut general.

Oli d'oliva verge extra

L'oli d'oliva verge extra és ric en oleocantal, un compost que té efectes similars als dels medicaments antiinflamatoris no esteroides (AINEs). L'oleocantal inhibeix els enzims COX-1 i COX-2, que estan relacionades amb la inflamació, la qual cosa pot reduir el dolor en les articulacions. Consell: Utilitza oli d'oliva verge extra a les teves amanides i plats en lloc d'altres olis menys saludables per obtenir els seus efectes beneficiosos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!