Els aliments depuratius són aquells que ajuden el nostre cos a eliminar toxines i rebutjos, afavorint el funcionament del fetge, ronyons i altres òrgans encarregats de la desintoxicació. Incorporar aquests aliments en la nostra dieta pot contribuir a millorar la salut general i el benestar. A continuació, es presenten els cinc aliments més depuratius, ordenats de major a menor efectivitat.

Aliments per depurar

1. Carxofa

La carxofa és considerada un dels aliments més poderosos per a la depuració de l'organisme. Rica en cinarina, un compost que estimula la producció de bilis al fetge, facilita la digestió dels greixos i promou l'eliminació de toxines. A més, la carxofa té propietats diürètiques, la qual cosa ajuda a eliminar líquids retinguts i a purificar els ronyons. El seu alt contingut en fibra també afavoreix el trànsit intestinal, el que contribueix a l'expulsió de residus del cos.

Grapat de carxofes / Font: Unsplash
Grapat de carxofes / Font: Unsplash

2. Llimona

La llimona és àmpliament reconeguda per les seves propietats desintoxicants. Alt en vitamina C, aquest cítric ajuda a enfortir el sistema immunològic i és un potent antioxidant. El suc de llimona estimula el fetge, promovent la producció d'enzims necessaris per a l'eliminació de toxines. A més, la llimona equilibra el pH del cos i actua com un alcalinitzant natural, la qual cosa és essencial per mantenir un entorn intern saludable i lliure de toxines.

3. Api

L'api és un aliment baix en calories però amb un alt poder depuratiu. Conté compostos que actuen com a diürètics naturals, ajudant a eliminar l'excés de líquids i sodi del cos. També és ric en antioxidants i fibra, el que contribueix a netejar el tracte digestiu i a millorar la funció renal. El seu alt contingut en aigua i electròlits el converteix en un excel·lent aliat per mantenir la hidratació i l'eliminació de toxines a través de l'orina.

L'api és un aliment baix en calories però amb un alt poder depuratiu

4. Bròcoli

El bròcoli és un altre superaliment amb grans propietats desintoxicants. Ric en sulforafà, un compost que ajuda el cos a eliminar substàncies cancerígenes i altres compostos nocius, el bròcoli recolza la funció del fetge en la desintoxicació. També és una font excel·lent de fibra, el que millora la salut digestiva i contribueix a l'eliminació de rebutjos.

dwntwn co YircuCOf5hQ unsplash
Bròcoli, un aliat per a la salut / Foto: Unsplash

5. Cogombre

El cogombre és un aliment refrescant i altament hidratant, amb propietats depuratives significatives. El seu alt contingut en aigua facilita l'eliminació de toxines a través de l'orina, mentre que la seva baixa quantitat de calories el fa ideal per a dietes desintoxicants. A més, el cogombre conté antioxidants i compostos antiinflamatoris que ajuden a reduir la inflor i a promoure la salut general de l'organisme.

Aquests cinc aliments, consumits regularment, poden contribuir significativament a la depuració del cos, millorant la salut i el benestar general.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!