En una casa hi ha dos llocs imprescindibles per guardar els aliments: la nevera i el rebost. Guardar un producte en un lloc o en un altre dependrà de les necessitats que requereixi cada aliment. És evident que la carn, la llet encetada o el peix, per exemple, s'hauran de mantenir freds a la nevera. Però hi ha una sèrie de productes que de vegades la gent guarda malament. Aquests són els 5 aliments que no hauries de guardar a la nevera.

5 aliments que no hauries de guardar a la nevera

Pa

El primer és el pa. Sembla estrany posar el pa a la nevera, i segurament ningú hi guarda un pa rodó o una barra. Però hi ha gent que pensa que productes com el pa de motlle convé guardar-los a la nevera. Però no és així. En cap cas convé guardar el pa a la nevera. La humitat de l'aliment augmenta al refrigerador, fet que eleva el risc que floreixi. El més recomanable és guardar el pa a temperatura ambient, en una bossa de paper, i tenir-lo al rebost per consumir el mateix dia o al congelador.

En llocs on a l'estiu fa molta calor, posar la xocolata a la nevera pot ser una bona manera d'evitar consumir-la desfeta

Xocolata

Amb la xocolata hi ha una petita excepció. El més recomanable és guardar-lo fora de la nevera, ja que el fred altera l'emulsió de greixos del producte. La millor manera és conservar-lo a una temperatura d'entre 15 i 20 graus en un lloc fresc i sec. No obstant això, en llocs on a l'estiu fa molta calor, posar la xocolata a la nevera pot ser una bona manera d'evitar consumir-la desfeta. Però només en aquest cas es podria fer, ja que en altres circumstàncies és millor guardar-la al rebost.

Alls

Els alls s'han de guardar al rebost perquè si es guarden a la nevera poden germinar. Un all germinat té un sabor més aviat amarg intens que no ens interessa en cap cas a la cuina. La temperatura ideal és d'uns 15 graus, igual que la xocolata. Un error molt comú amb els alls és guardar-los juntament amb les patates i les cebes. Però no és aconsellable barrejar aquests productes. Tant els alls com les cebes emeten uns gasos que poden accelerar el procés de germinació de les patates.

Plàtans

Sí, el plàtan és una fruita, però no és una fruita de nevera. Refrigerar els plàtans abans d'hora pot provocar que quedin durs i sense sabor. Si tens un plàtan molt madur que vols conservar durant més temps, aleshores sí que el pots guardar al frigorífic, però si compres els plàtans, o les bananes, més verdes, convé deixar-los madurar a temperatura ambient. Una altra recomanació és no guardar-los juntament amb les pomes, que emeten un gas que n'accelera la maduració.

Cafè

Per últim, el cafè. Si consumeixes cafè molt o en gra, i no ets dels qui gasta càpsules, el cafè l'has de tenir sempre en un recipient hermètic i en un lloc fresc i sec. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!