El dejuni intermitent és una pràctica alimentària que ha guanyat popularitat en els últims anys a causa dels seus possibles beneficis per a la salut, que van des de la pèrdua de pes fins a la millora en la salut metabòlica. Durant el període de dejuni, es recomana evitar aliments que puguin activar la resposta de la insulina i trencar l'estat de cetosi, on el cos utilitza les reserves de greix com a font d'energia. Aquí hi ha cinc aliments que generalment no trenquen el dejuni intermitent:

Durant el període de dejuni, es recomana evitar aliments que puguin activar la resposta de la insulina

engin akyurt PCpoG06fcUI unsplash
T'has d'hidratar durant el dejuni / Foto: Unsplash

Aigua

L'aigua és essencial per mantenir-se hidratat durant el dejuni intermitent. Beure aigua no activa la resposta de la insulina i pot ajudar a suprimir la gana i mantenir la funció adequada del cos durant el període de dejuni.

Cafè i te sense sucre

El cafè i el te sense sucre són begudes que es poden consumir durant el dejuni intermitent. La cafeïna al cafè i el te pot ajudar a suprimir la gana i augmentar la crema de greixos. Tanmateix, és important evitar agregar sucre, crema o edulcorants que puguin augmentar els nivells d'insulina.

Brou d'ossos sense carbohidrats

El brou d'ossos és una excel·lent font de nutrients i pot ajudar a mantenir la hidratació durant el dejuni intermitent. Opta per brous casolans sense addició de carbohidrats, com verdures o fideus, per evitar l'activació de la resposta de la insulina.

Vinagre de sidra de poma

El vinagre de sidra de poma s'ha relacionat amb diversos beneficis per a la salut, inclosa la millora en la sensibilitat a la insulina i la reducció del sucre a la sang. Consumir una petita quantitat de vinagre de sidra de poma diluït en aigua durant el dejuni intermitent pot ajudar a mantenir estables els nivells de sucre a la sang.

Herbes i espècies

Moltes herbes i espècies, com el coriandre, el comí, la canyella i el gingebre, no contenen calories i poden agregar-se a les begudes o menjars durant el dejuni intermitent per millor el sabor sense activar la resposta de la insulina.

ratul ghosh NPrWYa69Mz0 unsplash
Espècies per al dejuni intermitent / Foto: Unsplash

És important tenir en compte que la resposta al dejuni intermitent pot variar segons la persona i els seus objectius de salut individuals. Sempre és recomanable consultar amb un professional de la salut abans de començar qualsevol règim de dejuni intermitent, especialment si tens condicions mèdiques preexistents o estàs prenent medicaments. A més, escoltar el teu cos i ajustar la teva alimentació segons sigui necessari és clau per aconseguir els millors resultats amb el dejuni intermitent.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!