Quan pensem en amanides, l'enciam sol ser l'ingredient estrella. Tanmateix, hi ha una varietat infinita d'amanides sense enciam que són igualment fresques i delicioses. A continuació, et presentem cinc receptes que destaquen per la seva frescor i sabor, perfectes per a qualsevol ocasió.

1. Amanida de cogombre i iogurt

Aquesta amanida és un clàssic a la cuina mediterrània i resulta extremadament refrescant. Per preparar-la, necessites cogombres frescos, iogurt natural, all, anet i una mica de suc de llimona. Talla els cogombres a rodanxes fines i barreja'ls amb el iogurt, un gra d'all picat, anet fresc i el suc de mitja llimona. Aquesta amanida és ideal com a acompanyament per a plats de carn o peix, i la seva frescor la fa perfecta per als dies calorosos.

chantal garnier b7mRT2B9QG4 unsplash
El cogombre pot ser una base per a les teves amanides / Foto: Unsplash

2. Amanida de tomàquet i alfàbrega

L'amanida de tomàquet i alfàbrega és una opció simple però deliciosa. Utilitza tomàquets madurs i sucosos, ceba vermella, fulls d'alfàbrega fresca, oli d'oliva verge extra, sal i pebre. Talla els tomàquets i la ceba a rodanxes fines, i barreja amb les fulles d'alfàbrega. Prepara amb un rajolí d'oli d'oliva, sal i pebre al gust. Aquesta amanida és un excel·lent entrant i el seu sabor vibrant realça qualsevol àpat.

Hi ha una varietat infinita d'amanides sense enciam que són igualment fresques i delicioses

3. Amanida de síndria i formatge feta

La combinació de síndria i formatge feta és sorprenent i refrescant. Per preparar-la, talla la síndria a cubs i barreja-la amb trossos de formatge feta, fulls de menta fresca i una mica d'oli d'oliva. Pots afegir també algunes olives negres per donar-li un toc salat addicional. Aquesta amanida no només és molt fresca, sinó que també és visualment atractiva, ideal per servir en reunions estiuenques.

4. Amanida de quinoa i verdures

La quinoa és una excel·lent base per a amanides sense enciam. Cuina la quinoa segons les instruccions del paquet i deixa refredar. Afegeix pebrots vermells i grocs tallats a cubs, cogombre, ceba morada, tomàquets cherry i julivert fresc. Prepara amb una vinagreta de llimona i oli d'oliva. Aquesta amanida és nutritiva i molt fresca, perfecta com a plat principal lleuger o com a acompanyament.

ella olsson mV fzXhwiOg unsplash
La quinoa està guanyant molt terreny en els últims anys / Foto: Unsplash

5. Amanida de pastanaga i poma

L'amanida de pastanaga i poma combina dolçor i frescor. Ratlla pastanagues fresques i pomes verdes i barreja-les amb un grapat de panses i nous picades. Prepara amb una mica de suc de llimona i mel per ressaltar els sabors. Aquesta amanida és cruixent i refrescant, ideal com a acompanyament per a carns rostides o com una opció lleugera per al dinar.

Aquestes cinc amanides sense enciam són una excel·lent manera de gaudir de plats frescos i saludables. Cadascuna d'elles ofereix una combinació única de sabors i textures que les fan irresistibles. Experimenta amb aquestes receptes i descobreix noves maneres de gaudir de les amanides sense necessitat d'enciam.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!