Tornar a la feina després d'unes vacances o d'un descans pot ser desafiador, especialment quan sents que la teva energia és en un nivell baix. Tanmateix, amb alguns canvis simples en la teva dieta, pots augmentar la teva vitalitat i afrontar la rutina amb més entusiasme. Aquí et compartim cinc modificacions fàcils que t'ajudaran a sentir-te més enèrgic durant el dia.

Dieta equilibrada

Comença el dia amb un esmorzar equilibrat: l'esmorzar és clau per posar en marxa el teu metabolisme i brindar-te l'energia necessària per començar el dia. Opta per un esmorzar que inclogui una bona font de proteïnes, com ous, iogurt grec o fruits secs, juntament amb carbohidrats complexos com a civada o pa integral, i greixos saludables com l'alvocat o les llavors. Aquest tipus d'esmorzar no només et donarà energia, sinó que també et mantindrà satisfet fins al següent àpat, evitant que recorris a mossades poc saludables.

brooke lark IDTEXXXfS44 unsplash
Un esmorzar equilibrat t'ajudarà / Foto: Unsplash

Hidrata't adequadament: la deshidratació és una causa comuna de fatiga. Sovint, quan et sents cansat o amb falta de concentració, el que realment necessites és aigua. Assegura't de beure prou aigua al llarg del dia, almenys dos litres, i considera incloure infusions d'herbes o aigua amb llimona per donar-li una mica de sabor sense afegir calories. Evita les begudes ensucrades o amb cafeïna en excés, ja que poden provocar pics d'energia seguits de caigudes brusques.

La deshidratació és una causa comuna de fatiga

Inclou més fruites i verdures fresques: les fruites i verdures són plenes de vitamines, minerals i antioxidants que ajuden a mantenir alts nivells d'energia. Intenta agregar una varietat de colors als teus menjars: els espinacs, pastanagues, tomàquets i nabius són excel·lents opcions. Pots incorporar fruites i verdures als teus snacks, amanides o com a acompanyament als apats principals.

engin akyurt RaOc SYJrXI unsplash
Fruites per a la tornada a la rutina / Foto: Unsplash

Redueix el consum de sucres refinats: encara que els aliments rics en sucre poden proporcionar un impuls d'energia immediat, aquest sol ser seguit per una caiguda ràpida, deixant-te més cansat que abans. En lloc de dolços, opta per fonts naturals de sucre com les fruites o els fruits secs. Si necessites endolcir els teus aliments, considera utilitzar mel o edulcorants naturals en lloc de sucre refinat.

No et saltis els apats: saltar-se un àpat pot semblar una bona idea per estalviar temps, però en realitat, pot fer que et sentis fatigat i amb poca energia. Menjar en intervals regulars ajuda a mantenir estables els nivells de glucosa en sang, la qual cosa et proporciona un subministrament constant d'energia. Planifica els teus menjars i snacks per evitar llargs períodes sense menjar.

Amb aquests senzills canvis en la teva dieta, podràs notar una millora significativa en els teus nivells d'energia, la qual cosa et permetrà afrontar la tornada al treball amb una actitud més positiva i productiva.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!