N'hi ha de tota mena. Alguns amb trucs que coneixes des que vas començar a cuinar i altres amb els quals t'explota el cap en veure com de senzill és un procés amb el qual solies tardar hores. Uns trucs arriben d'aquí a prop i d'altres són una cosa habitual en un país llunyà. D'altra banda, n'hi ha alguns que guanyen des del principi mentre que d'altres necessites veure diversos vídeos per convèncer-te de com de bo és. En qualsevol cas, la majoria d'aquests trucs arriben per fer-te la vida més fàcil i que cuinar sigui més ràpid i fins i tot divertit.

Trucs del meu dia a dia

1. Desgreixar la sopa

A tots ens agrada un brou amb molt sabor, però baix en greixos. Per això, el que feia fins fa ben poc era deixar-lo refredar per complet perquè el greix pugés a la superfície, se solidifiqués i fos senzill retirar-lo amb una cullera. Estem parlant d'hores. Apunta aquest truc: agafes un glaçó i el passes per la superfície del brou. Amb el fred, el greix es torna sòlid i s'enganxa al gel. A més, així pots controlar millor i retirar només la part que desitgis, que no sempre ha de ser tot.

2. Pelar cireres

Quantes vegades has vist una recepta amb cireres i l'has descartat amb tot el dolor del teu cor per no posar-te a netejar cireres? Jo abans ho feia sempre. Ara, almenys, l'apunto. El truc per retirar l'os sense tacar-te sencera i sense odiar la fruita és tan fàcil com agafar una ampolla i una palla (les metàl·liques són millors perquè són més dures. Col·loca la cirera a la boca de l'ampolla i exerceix pressió amb la palla. L'os caurà dins i tindràs la fruita neta i llesta per utilitzar.

3. Afegir mel

Podria ser la continuació de l'anterior i seguir amb la recepta d'un pastís de cireres o ser completament diferent. El cas és que afegir una cullerada de mel és tan complicat com fregir una patata sense que salti oli. Però hi ha un truc i sí que és efectiu. Humiteja la cullera amb una mica d'oli vegetal (un de neutre perquè no doni gaire sabor). En posar la mel, aquesta caurà sense dificultat. Deixaràs la cullera neta i hauràs afegit la mel que volies.

4. Partir tomàquets cherris

Són deliciosos a les amanides, però partir un a un és una llauna i et porta molt temps. O et portava. Posa'ls tots junts ja rentats, la mà a sobre prement sobre la taula i utilitza un ganivet de serra. Si no et fies i prefereixes començar amb alguna cosa més segura, utilitza una tapa d'un tàper per exercir pressió i subjectar-los tots.

5. Congelar per porcions

No sempre saps exactament perquè estàs congelant alguns productes i es congelen en grans quantitats. Després, toca descongelar-ho tot junt i no sempre va bé... La solució és tan fàcil com ficar-ho tot en una bossa de congelar. Pot ser tomàquet fregit, carn picada o puré. S'allisa bé el contingut en una taula i es fan unes marques amb el ganivet. En congelar, aquestes marques actuaran com a barrera a l'hora es treure les porcions que necessites.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!