Els galets són una pasta tradicionalment associada amb la sopa, especialment a Catalunya, on s'utilitza per preparar la sopa de galets durant les festes de Nadal. Tanmateix, aquesta pasta en forma de closca gegant és versàtil i es pot utilitzar en una varietat de plats. Aquí tens cinc maneres diferents de cuinar els galets sense haver de posar-los en una sopa:

5 maneres de cuinar els galets sense posar-los en una sopa

Galets farcits al forn

Una de les maneres més delicioses de gaudir dels galets és omplint-los i enfornant-los. Pots coure els galets fins que estiguin al dente, després omplir-los amb una barreja de carn picada, espinacs i ricota, o amb els teus ingredients favorits. Col·loca els galets en una font de forn, cobreix-los amb salsa de tomàquet i formatge ratllat, i enforna'ls fins que el formatge sigui bombollejant i daurat. Aquest plat recorda les closques farcides italianes, però amb un toc local.

Amanida de galets

Els galets també poden servir com a base d'una amanida freda. Cuina'ls al dente, esbandeix-los amb aigua freda i barreja'ls amb verdures fresques com tomàquets cherry, cogombre, pebrots i olives. Agrega una mica de formatge feta o mozzarella i amaneix amb una vinagreta de llimona, oli d'oliva i herbes fresques. Aquesta amanida és perfecta per als dies d'estiu, ja que és refrescant i lleugera.

Aquesta pasta en forma de closca gegant és versàtil i es pot utilitzar en una varietat de plats

Galets gratinats amb formatge

Per a una versió ràpida i reconfortant, els galets gratinats són una excel·lent opció. Cuina els galets i barreja'ls amb una rica salsa de formatge feta amb una combinació de formatges com a gouda, parmesà i cheddar. Col·loca els galets amb la salsa en una safata per enfornar, empolvora més formatge ratllat per sobre i gratina al forn fins que es formi una capa daurada i cruixent. Aquest plat és perfecte per als amants del formatge i es pot acompanyar amb una amanida verda.

Galets amb pesto

Si busques una opció ràpida i saborosa, els galets amb pesto són ideals. Cuina la pasta i barreja-la amb pesto casolà o comprat, fet a base d'alfàbrega, pinyons, all, parmesà i oli d'oliva. Pots agregar tomàquets secs, pinyons torrats o una mica de formatge parmesà ratllat per donar-li més textura i sabor. Aquest plat és senzill, però ple de sabor, i es pot servir tant calent com fred.

Galets a l'estil mariner

Els galets també es poden preparar a l'estil mariner. Cuina els galets i salta'ls en una paella amb una mica d'all, oli d'oliva i mariscos com gambes, musclos i calamars. Afegeix un rajolí de vi blanc i julivert fresc al final per ressaltar els sabors del mar. Aquest plat és una opció més elegant i es pot acompanyar amb una mica de pa cruixent per gaudir de la salsa.

Aquests són només alguns exemples de com es poden preparar els galets de maneres creatives i delicioses. Experimenta amb els teus ingredients favorits i descobreix noves maneres de gaudir d'aquesta versàtil pasta!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!