L'ou és un aliment versàtil, econòmic i carregat de nutrients. Encara que molts l'associen amb paelles i fogons, el microones pot ser un gran aliat per preparar-los de manera ràpida i senzilla. Aquí et presentem cinc formes diferents de cuinar ous al microones que t'estalviaran temps sense sacrificar sabor.

5 maneres de fer ous al microones

Ou cuit

Per cuinar un ou dur al microones, només necessites un bol amb aigua natural. Abans de col·locar-lo al bol, fes un petit orifici a la closca amb una agulla o un estri similar per evitar que exploti. Després, tapa el bol amb un plat i cuina l'ou a màxima potència durant 4 minuts. En acabar, submergeix-lo en aigua freda per aturar la cocció.

sincerely mitjana|mitja UN Pmv0o6Ck unsplash
Ou, un aliment versàtil / Foto: Unsplash

Ou ferrat

Et ve de gust un ou ferrat però sense complicar-te? Greixa lleugerament un bol amb una mica d'oli d'oliva per evitar que es pegui. Trenca l'ou dins del bol, tapa amb un plat i cuina durant 1 minut a màxima potència. Obtindràs un ou ferrat amb el rovell sucós i perfecte per a qualsevol esmorzar o acompanyament.

Ou escumat

L'ou escumat, famós per la seva textura suau, és més fàcil del que creus amb l'ajuda del microones. Omple un vas amb aigua tèbia i afegeix un rajolí de vinagre per ajudar a coagular la clara. Després, trenca l'ou amb compte dins del vas. Tapa'l amb un plat i cuina durant 45 segons a màxima potència. Si el prefereixes més cuit, pots afegir uns segons més, però vigila perquè no es passi.

abhishek hajare V5q U6WE2KI unsplash
Ou escumat al microones / Foto: Unsplash

L'ou escumat és més fàcil del que creus amb l'ajuda del microones

Truita francesa

Preparar una truita francesa mai ha estat tan ràpid. En un plat fondo, afegeix una mica d'oli per evitar que l'ou s'enganxi. Bat l'ou, aboca'l sobre el plat i cuina'l al microones durant 1 minut a màxima potència. Una vegada llest, pots omplir-lo amb formatge, pernil o les verdures que més t'agradin.

Ous remenats

Per a uns ous remenats, ràpids i cremosos, bat l'ou en un bol juntament amb un rajolí de llet per donar-li suavitat. Cobreix el bol amb un plat i cuina a màxima potència durant 1 minut. En acabar, barreja novament per assegurar-te que estiguin ben cuits. Si necessites més temps, afegeix intervals de 10 segons fins que quedin al teu gust.

Aquestes cinc tècniques són ideals per als qui busquen rapidesa sense renunciar a un menjar deliciós. El microones és una eina versàtil que, ben utilitzada, pot simplificar la teva cuina diària. Ara només queda que en provis cada una i elegeixis la teva favorita.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!