Al món de la cuina, hi ha nombrosos mites i tradicions que es transmeten de generació en generació. L'article del New York Times, titulat "Desmentim 5 mites de cuina", s'endinsa en l'exploració d'algunes d'aquestes creences comunes, qüestionant la seva veracitat a través de la ciència i l'experiència culinària. Des de la idea que daurar la carn segella els sucs fins a la noció que només s'ha de cuinar amb vi que beuries, aquesta anàlisi busca desmitificar pràctiques que, malgrat estar àmpliament acceptades, no sempre tenen fonament. Aquí desglossem aquests cinc mites i les seves veritats, modificant-ne alguns i buscant-ne alguns de nous.

5 mites culinaris desmentits

1. Daurar la carn segella els sucs

El mite afirma que daurar la carn ajuda a segellar els seus sucs, millorant el seu sabor i textura. Tanmateix, l'article explica que aquesta creença és incorrecta. La reacció de Maillard, responsable del daurat, sí que agrega un gust profund i atractiu de la carn, però no evita la pèrdua de sucs. En realitat, daurar la carn és més una tècnica per enriquir el sabor que per mantenir-la sucosa.

2. La mise en place és essencial

La mise en place implica preparar tots els ingredients abans de començar a cuinar, una pràctica comuna a les cuines professionals. No obstant això, l'article argumenta que per als cuiners casolans, aquesta preparació prèvia no sempre és necessària. En molts casos, es poden preparar i agregar ingredients durant el procés de cocció, especialment en receptes que requereixen llargs temps de cocció, com sopes i guisats.

christian mackie cc0Gg3BegjE unsplash
Cuina llesta per al seu ús / Foto: Unsplash

3. Cuinar només amb vi que beuries

Es diu comunament que només s'ha d'utilitzar vi d'alta qualitat a la cuina, sota la premissa que el sabor del vi impactarà significativament al plat final. L'article refuta aquesta idea, indicant que el procés de cocció altera i redueix els matisos del vi. Per tant, un vi de qualitat moderada pot funcionar igual de bé que un de car, sempre que no tingui defectes de sabor evidents.

4. Afegir oli a l'aigua de la pasta per evitar que s'enganxi

Aquest consell suggereix que afegir oli a l'aigua de cocció de la pasta evita que aquesta s'enganxi. Tanmateix, l'article aclareix que això és innecessari i pot ser contraproduent, ja que l'oli pot impedir que la salsa s'adhereixi adequadament a la pasta. La millor manera d'evitar que la pasta s'enganxi és utilitzar abundant aigua i remoure-la ocasionalment durant els primers minuts de cocció.

5. Ús exclusiu d'estris de fusta per a certs aliments

Existeix la creença que alguns aliments han de ser remoguts només amb estris de fusta per no afectar el seu sabor o fer malbé els estris. L'article desmenteix aquesta idea, explicant que els estris de fusta, metall o silicona poden utilitzar-se de manera intercanviable. L'elecció de l'estri depèn més del tipus de paella utilitzada i les preferències personals del cuiner que de qualsevol altra consideració.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!