Quan es tracta de menjar, moltes vegades optem per sortir a menjar a un restaurant, però hi ha certs plats que és molt més avantatjós preparar a casa. Ja sigui pel preu, la salut o la facilitat de preparació, aquí et presentem cinc plats que definitivament hauries de considerar fer a casa en lloc d'en un restaurant.

Plats per menjar a casa

1. Pizza casolana

La pizza és un clàssic de què molts gaudeixen, però preparar-la a casa pot ser una experiència molt més satisfactòria i econòmica. Els ingredients bàsics com a farina, llevat, salsa de tomàquet i formatge són relativament barats i permeten una gran creativitat en l'elecció dels ingredients. A més, pots ajustar les quantitats i optar per ingredients més saludables com vegetals frescos i formatges baixos en greix, la qual cosa és difícil d'aconseguir en la majoria de les pizzeries. L'elaboració de la massa i la cocció a casa també et donen un control total sobre el sabor i la textura.

2. Amanida de quinoa

Les amanides són una opció saludable i sovint es troben als menús dels restaurants, però l'amanida de quinoa és un plat especialment fàcil de preparar i personalitzar a casa. La quinoa és rica en proteïnes i fibra, i pots combinar-la amb una varietat de vegetals, nous i adorns casolans. Preparar-la a casa et permet ajustar les porcions i assegurar-te que els ingredients siguin frescos i d'alta qualitat. A més, el cost dels ingredients és molt menor que el d'una amanida gurmet en un restaurant.

prudence earl pGfJTZi5OE unsplash
Amanida de quinoa / Foto: Unsplash

3. Tacs

Els tacs són un plat versàtil que es pot adaptar als teus gustos i necessitats dietètiques. Preparar-los a casa és molt més econòmic que en un restaurant, i pots elegir entre una àmplia gamma d'ingredients per satisfer les teves preferències. Des de carn de cap de bestiar, pollastre o peix fins a opcions vegetarianes, els tacs casolans permeten un control total sobre la frescor dels ingredients i la quantitat de greixos i calories. A més, preparar tacs a casa és senzill i divertit, i pots involucrar tota la família en el procés.

Els tacs són un plat versàtil que es pot adaptar als teus gustos

4. Pasta amb salsa casolana

La pasta és un altre plat de què es gaudeix a molts restaurants, però fer-la a casa és sovint més econòmic i saludable. Preparar salsa de tomàquet casolana amb ingredients frescos com tomàquets, all i alfàbrega no només és més saborós, sinó també més nutritiu que les salses processades dels restaurants. La pasta casolana també et permet ajustar el contingut de sal i greix segons les teves necessitats dietètiques, oferint una opció més saludable i adaptada a les teves preferències.

krista stucchio 2CZ0Zpuj gU unsplash
Pasta bolonyesa / Foto: Unsplash

5. Galetes i postres casolanes

Finalment, les postres casolanes, com les galetes, són una excel·lent alternativa a les postres de restaurant. Fer galetes a casa et permet controlar la qualitat dels ingredients, reduir el sucre i experimentar amb sabors únics. A més, el cost de preparar galetes és considerablement menor que el de comprar postres en una pastisseria o restaurant. La satisfacció d'enfornar i gaudir de les teves pròpies creacions és inigualable.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!