En els dies calorosos, l'últim que volem és encendre el foc i augmentar encara més la temperatura de la nostra cuina. Afortunadament, hi ha una varietat de plats que no requereixen cocció i són perfectes per mantenir-nos frescos. Et presentem cinc opcions delicioses i fàcils de preparar.

Plats fàcils de preparar sense necessitat de cuinar

Gaspatxo

El gaspatxo és una sopa freda originària d'Andalusia. És refrescant, saludable i molt fàcil de preparar. Només necessites tomàquets madurs, cogombre, pebrot, ceba, all, vinagre de vi, oli d'oliva i pa dur. Tots els ingredients es barregen i es trituren fins a obtenir una textura suau. Se serveix fred i pot acompanyar-se amb trossets de verdures o pa torrat. És una opció perfecta per a un dinar lleuger o un sopar.

Gaspatxo / Foto: Unsplash
Gaspatxo / Foto: Unsplash

Amanida de síndria i formatge feta

La combinació de síndria i formatge feta pot sonar inusual, però és sorprenentment deliciosa i refrescant. Talla la síndria a cubs i barreja-la amb formatge feta esmicolat. Agrega uns fulls de menta fresca, un rajolí d'oli d'oliva, suc de llimona i un toc de sal. La dolçor de la síndria contrasta meravellosament amb el sabor salat del formatge feta, fent d'aquesta amanida un plat perfecte per als dies d'estiu.

Cebiche de peix

El cebiche és un plat tradicional d'Amèrica Llatina, especialment popular al Perú. Es prepara marinant peix fresc en suc de llimona o llima, el que "cuina" el peix sense necessitat de calor. Afegeix ceba morada, coriandre, ají i sal al gust. Alguns també agreguen blat de moro i batata per donar-li més sabor i textura. Se serveix fred, ideal per a un dia calorós.

Tàrtar de tonyina

El tàrtar de tonyina és un plat elegant i fàcil de preparar que no requereix cocció. Utilitza tonyina fresca de qualitat sushi, talla'l a cubs petits i barreja'l amb salsa de soja, oli de sèsam, gingebre ratllat, ceba verda i una mica de suc de llimona. Pots servir-lo sobre un llit d'alvocat triturat o acompanyat de torrades. És un plat lleuger, nutritiu i molt refrescant.

Tartar de tonyina / Foto: Unsplash
Tàrtar de tonyina / Foto: Unsplash

Plats perfectes per gaudir de l'estiu sense passar calor

Rotlles de primavera frescos

Aquests rotllos, també coneguts com a "spring rolls" vietnamites, són perfectes per a un aperitiu o un dinar lleuger. Es preparen amb paper d'arròs que no requereix cocció, només remullar-lo en aigua per estovar-lo. S'omplen amb una barreja de vegetals frescos com a pastanaga, cogombre, enciam, menta, coriandre i fideus d'arròs. També pots agregar gambetes cuites o tofu. Se serveixen freds amb una salsa de cacauet o una salsa a base de peix i llimona.

Aquests cinc plats són perfectes per als dies de calor, ja que no només són fàcils de preparar sense necessitat de cuinar, sinó que també són extremadament refrescants i deliciosos. Perfectes per gaudir de l'estiu sense passar calor a la cuina.