Catalunya se situa com la segona regió de l'estat amb més restaurants nominats als TheFork Awards, uns premis que atorga la coneguda guia gastronòmica i en els quals el públic pot participar. Els restaurants Amê, Azul Rooftop, Mae, Suru i Xeixa són els 5 representants catalans, tots de Barcelona, d'entre els 36 establiments seleccionats. A partir d'avui i fins al 22 d'octubre el públic podrà votar el seu restaurant preferit a través de la plataforma de The Fork.

5 catalans nominats

Amê, Azul Rooftop, Mae, Suru i Xeixa són els restaurants catalans nominats a millor obertura del 2023. Catalunya s'erigeix com la segona regió amb més aspirants, només per darrere de Madrid, amb 7, i per davant del País Basc, amb 4. La llista de nominats l'ha elaborat una cinquantena de xefs que sumen diverses estrelles Michelin; cuiners de la talla de Dabiz Muñoz, Paco Morales, Diego Guerrero, Jesús Sánchez, Begoña Rodrigo o Elena Arzak, entre d'altres.

Des d'avui mateix i fins al 22 d'octubre, els usuaris de la plataforma The Fork poden votar els seus restaurants preferits. Serà aleshores quan es faci el recompte i s'anunciïn, el dia 11 de novembre, els 10 finalistes que es disputaran el títol a millor obertura de l'any 2023 segons els TheFork Awards. La selecció de restaurants d'enguany és la que suma més comunitats autònomes, amb un total de 12 regions amb representació. Aquests són els 36 restaurants nominats:

  • Comunitat de Madrid: Bascoat, Bolboreta, Club Financiero, Pabú, Playing solo, Tresde i Velasco Abella.
  • Catalunya: Amê, Azul Rooftop, Mae, Suru i Xeixa (Barcelona).
  • País Basc: AMA (Tolosa), Bakea (Mungia), Karmine (Vitoria) i Masta Taberna (Zarautz).
  • País Valencià: Ausias (Pedreguer, Alacant), Félix Chaqués Restaurant, Restaurant Platero (València), i Simposio (Sant Antoni de Benaixeve, Valencià).
  • Andalusia: Alinea (Roquetas de Mar Almería), Palodú (Màlaga) i Tsuro (Jerez).
  • Castella i Lleó: Ricardo Temiño, Tiempos líquidos (Burgos) i Azul Mediterráneo (Valladolid).
  • Illes Balears: Ca Ses Sauerschell's (Deià, Mallorca), Guethary i Restaurant Morralla (Palma).
  • Múrcia: El Baret (Múrcia) i Restaurante 43 (Cartagena).
  • Galícia: O Secadeiro (Banzas, A Coruña) i Simpar (Santiago de Compostela).
  • Illes Canàries: César Lanzarote (La Asomada, Lanzarote).
  • Cantàbria: Pico Velasco (Carasa).
  • Castella la Manxa: La Bechamel (Albacete).

El restaurant més votat guanyarà el guardó People's Choice Award. Podran votar totes les persones que hagin fet una reserva a través de TheFork durant l'últim any. D'aquesta manera, a finals d'any coneixerem la millor obertura de l'any, amb força opcions que sigui un restaurant de Barcelona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!