Amb l'estiu els sabors més desitjables i refrescants es converteixen en estrelles. Enrere han quedat els temps del típic gelat de maduixa, vainilla o xocolata. Després d'ells van començar a inundar-nos altres sabors, generalment provinents d'Itàlia i la Stracciatela es va fer comuna a les gelateries. Ara els gelats amb els sabors més estranys del món no tenen límits.
Mentre que en temps antics el costum de barrejar neu o gel amb sucs de fruita, llet i altres aliments estava difós en els quatre punts cardinals –des de la Xina de les dinasties imperials fins a la Grècia d'Alexandre el Gran, de la Pèrsia de l'Imperi Aquemènida fins a la mateixa Teotihuacan, els habitants del qual portaven el gel del cim del volcà Popocatépetl- va ser a Itàlia on la tècnica de producció del gelat es va desenvolupar i va aconseguir la seva perfecció.
Amb l'estiu els sabors més desitjables i refrescants es converteixen en estrelles
Quan al final del segle IX els àrabs van ocupar Sicília, van portar amb si els secrets per emmagatzemar el gel i la recepta dels seus sorbets (charbat en àrab), fets amb fruites, herbes, flors, sucre de canya i aigua. L'illa més gran d'Itàlia es va revelar com el lloc ideal per a l'evolució del sorbet, des de la precursora beguda de l'Orient Mitjà fins als gelats i neus d'avui.
Gelat de caviar:
Original i autèntic, el gelat de caviar està entre els sabors de gelat més especials que puguis trobar en una carta d'establiment. Està creat majoritàriament per caviar d'esturió, la qual cosa el converteix en un plat luxós. I com sol ocórrer amb els ingredients de caràcter exquisit, aquest gelat de caviar genera debat sobre si les postres refrescants estaran a l'altura del producte original. T'animaries a provar-ho?

Gelat de truita de patates:
La truita de patates, com és ben sabut, és un dels plats més característics de la gastronomia espanyola, així com també una de les receptes que més controvèrsia genera entre els consumidors amb el "amb o sense ceba?". La realitat ens demostra que hi ha diferents maneres de preparar una truita de patates i que, a més, hi ha hagut qui s'ha llançat a experimentar a la cuina fent d'aquest sabor un nou format: el gelat de truita de patates. En aquest cas, el debat de si hauria d'estar més o menys quallada o més o menys seca queda en un segon pla i hem d'obrir la nostra ment per descobrir, potser, un gelat deliciós.
Gelat de cervesa:
Sense cap dubte, el gelat de cervesa és un dels sabors originals que generen més polèmica de tots ja que compta amb una àmplia varietat d'amants i detractors a parts iguals. Aquells que gaudeixin de la cervesa com una beguda en estat líquid acompanyada d'una escuma, un gas i d'una temperatura correctes són, precisament, els que més se sorprenen quan són conscients de l'existència d'aquest gelat. Per a gustos, els colors, com se sol dir.
Gelat de pastanagues:
En el dia d'avui és comú veure el pastís de pastanaga a la carta dels restaurants o les cafeteries però el gelat d'aquesta verdura encara està poc estès entre l'oferta gastronòmica. Així que, per què no donar una oportunitat a aquest gelat i prendre la pastanaga d'una forma diferent a com la solem prendre?

Gelat de poma al forn:
La Gelateria Rocambolesc dels germans Roca ofereix una experiència d'alta gastronomia en forma de gelat. Posseeix 4 gelateries, a Barcelona, Madrid, Girona i Platja d'Aro. Amb l'objectiu de recuperar el tradicional carro de les postres d'El Celler de Can Roca, aquesta gelateria treballa amb productes de qualitat per oferir un resultat gurmet. Entre els seus sabors destaca el gelat de poma al forn, elaborat amb poma cuita, poma caramel·litzada i galeta de mantega. Una experiència única.