Les vinagretes són l'ànima de qualsevol amanida, amb la capacitat de transformar ingredients simples en plats plens de sabor i sofisticació. Aquí et presentem cinc salses vinagreta increïbles que elevaran les teves amanides a un altre nivell.

5 salses vinagreta per millorar una amanida

Aquestes cinc vinagretes no només milloraran el sabor de les teves amanides, sinó que també et permetran experimentar amb diferents combinacions de sabors i textures.

Vinagreta clàssica de mostassa i mel

La vinagreta de mostassa i mel és un equilibri perfecte entre el dolç i l'àcid. Es prepara amb una barreja de mostassa Dijon, mel, vinagre de vi blanc i oli d'oliva. La mostassa aporta un toc picant i cremós, mentre que la mel suavitza l'acidesa del vinagre. Aquesta vinagreta és ideal per a amanides verdes amb ingredients amargs com la ruca o l'endívia, ja que contraresta els seus sabors intensos amb la seva dolçor i suavitat.

oliver hale 7M0JO2tyUKQ unsplash
Les amanides poden deixar de ser avorrides / Foto: Unsplash

Vinagreta balsàmica

La vinagreta balsàmica és un clàssic que mai no passa de moda. S'elabora amb vinagre balsàmic, oli d'oliva verge extra, all picat, sal i pebre. El vinagre balsàmic té un sabor profund i lleugerament dolç, que combina meravellosament amb l'oli d'oliva, creant una vinagreta rica i complexa. És perfecta per a amanides que inclouen tomàquets, mozzarella i alfàbrega, ja que realça els sabors mediterranis d'aquests ingredients.

La vinagreta balsàmica és un clàssic que mai no passa de moda

Vinagreta de gerd

Per a un toc afruitat i sofisticat, la vinagreta de gerd és una opció excel·lent. Es prepara amb vinagre de gerd, oli d'oliva, mel, mostassa Dijon i una mica de sal. El vinagre de gerd afegeix una acidesa subtil i un sabor afruitat que complementa meravellosament amanides amb fruits secs, formatge de cabra o fins i tot fruites fresques com peres i pomes. Aquesta vinagreta és ideal per a amanides d'estiu, aportant frescor i un toc exòtic.

hector bermudez YzUkt X8TK4 unsplash
Els gerds poden potenciar les teves amanides / Foto: Unsplash

Vinagreta de llimona i herbes

Lleugera i refrescant, la vinagreta de llimona i herbes és una excel·lent opció per als qui busquen sabors frescos i cítrics. S'elabora amb suc de llimona fresca, oli d'oliva, all, julivert, alfàbrega, sal i pebre. El suc de llimona aporta una acidesa vibrant que s'equilibra amb el sabor herbaci del julivert i l'alfàbrega, creant una vinagreta lleugera i aromàtica. És ideal per a amanides de mariscos o aquelles que inclouen ingredients com a cogombre, alvocat i tomàquets cherry.

Vinagreta de sèsam i gingebre

Per a un toc asiàtic, la vinagreta de sèsam i gingebre és una opció deliciosa. Aconsegueix oli de sèsam torrat, gingebre fresc ratllat, salsa de soja, vinagre d'arròs i una mica de sucre. L'oli de sèsam li dona un sabor torrat i nutty, mentre que el gingebre aporta un toc picant i refrescant. Aquesta vinagreta és perfecta per a amanides amb ingredients com pastanagues, cogombre, i edamame, o fins i tot per marinar pollastre o tofu abans de rostir-los.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!