A la cuina, de vegades els petits gestos marquen una gran diferència. No es tracta de tenir els millors estris ni els ingredients més exòtics, sinó de conèixer alguns trucs senzills, però eficaços que poden estalviar-te temps, millorar els teus plats i, sobretot, fer que gaudeixis més del procés. Tant si ets dels que cuinen cada dia com si només entres a la cuina en ocasions especials, aquests consells poden canviar per complet la teva manera de veure els fogons. La màgia de cuinar està en els detalls, i quan descobreixes que un canvi mínim pot donar-te un resultat professional, tot es torna més fàcil i motivador.
5 trucs de cuina que et canviaran la vida
Aquests cinc trucs no requereixen coneixements avançats ni tècniques complicades, però sí que et faran sentir com un veritable xef quan els posis en pràctica. Al cap i a la fi, la cuina no només és un art, també és una qüestió de lògica, organització i, per descomptat, una mica de picardia.
Pelar l'all
Un dels trucs més reveladors té a veure amb l'all. Si vols pelar-lo en segons sense que se't quedi l'olor als dits, col·loca les dents dins d'un pot amb tapa, agita'l amb força durant uns segons i veuràs com la pell es desprèn sola.

Coure la pasta
Un altre truc molt útil per evitar que l'aigua de cocció es vessi és posar una cullera de fusta sobre l'olla: el vapor es dispersa en tocar la fusta i així l'aigua no sobrepassa la vora. Si alguna vegada has cuit pasta i t'ha sortit enganxosa, el problema pot estar en l'escorregut. No la rentis sota l'aixeta, perquè elimines el midó que ajuda que la salsa s'adhereixi millor. N'hi ha prou amb escórrer-la directament i barrejar-la amb la salsa calenta perquè el resultat sigui molt més saborós.
Tallar formatge
Quan es tracta de fruites i verdures, un truc molt pràctic és utilitzar un pelador de verdures per tallar el formatge en encenalls fins si no tens un ratllador a mà. Serveix especialment bé amb formatges durs com el parmesà.

Gestionar el pa dur
Si alguna vegada t'ha sobrat pa del dia anterior i és una mica dur, no el tiris. Humiteja'l lleugerament amb aigua i posa'l uns minuts al forn: quedarà com acabat de fer.
Ous frescos
Un truc més que et pot salvar més d'un àpat té a veure amb els ous. Si no estàs segur de si un ou és fresc, n'hi ha prou amb col·locar-lo en un vas amb aigua. Si s'enfonsa, és perfecte; si flota, millor no l'utilitzis. Això passa perquè, amb el temps, l'ou va acumulant aire a dins, la qual cosa fa que pugi a la superfície. És una manera ràpida i fiable d'evitar sorpreses desagradables en cuinar i assegurar-se que tot el que prepares estigui en el seu millor estat.
Amb aquests petits trucs quotidians, la cuina es torna més senzilla, eficient i fins i tot divertida. De vegades, el que sembla complicat té una solució enginyosa a l'abast de la mà. T'animes a provar-los i comprovar-ho per tu mateix?
Aquest article ha estat elaborat amb l'ajuda de ChatGPT i supervisat per un periodista d'Elnacional.cat.