És molt comú que una cosa tan simple com pelar un ou, de sobte, es compliqui i et porti molt més temps del compte. Que si es trenca a mil trossets la closca, que si es queda enganxada, que si en treure-la t'emportes mig ou... Et sona? Al final, una cosa tan simple com preparar un ou dur es converteix en una tasca més llarga de l'esperat i, sobretot, més tediosa.

5 trucs per pelar un ou dur

Els ous durs són tan versàtils que poden utilitzar-se per a mil i un plats. A més, ara que s'ha esborrat el fals mite amb què han carregat durant anys i tots sabem que no són els culpables del colesterol alt ni d'altres malalties cardiovasculars, és el moment d'aprofitar-nos de les seves qualitats nutricionals i del seu gust boníssim. Per a una amanida, uns ous farcits, una picada que alegra el salmorejo o com una proteïna saludable per acompanyar un plat de verdures. L'ou dur és aquest comodí que sempre encaixa i, per això, és necessari tenir un truc que funciona i que facilita el treball. Aquí cinc consells que t'ajudaran a tenir els teus ous lliures de closques amb un mínim esforç.

Qüestió de temps

Un dels factors que marquen la dificultat a l'hora de pelar un ou és el temps de cocció. Si és massa poc, el rovell serà líquid, però si és molt, la closca està més enganxada i serà més complicat. Per això, per a un ou mitjà es calculen uns 10 minuts. Controlar el temps t'ajudarà molt en el següent pas.

Pelar un ou dur i cuit / Foto: Pixabay
De vegades és només qüestió de temps / Foto: Pixabay

Vinagre

Tan fàcil com afegir un rajolí de vinagre a l'aigua de cocció. Això ajudarà que la closca es comenci a separar. A més, és important que l'aigua cobreixi per complet els ous perquè la cocció sigui semblant i no quedin després zones més enganxades.

Mètode del rodet

Tan fàcil com agafar un ou i fer-ho rodar pel taulell mentre el pressionem amb la mà. La closca s'anirà trencant a poc a poc i després només cal passar-lo per sota de l'aixeta per eliminar-la. Es tracta d'una forma molt senzilla, encara que després pot ser més embolicador netejar els trossets de closca de l'aigüera. Recorda fer-ho que aquest buit d'estris per fregar i serà més ràpid.

Truc antiestrès

Un autèntic dos per un. Només has de tenir a mà un pot de vidre petit (un de salsa de tomàquet, tonyina o olives, per exemple). Hi poses l'ou, afegeixes uns dos dits d'aigua, el tanques bé i agites amb força. En pocs segons el teu ou serà net i llest per consumir.

Pelar un ou dur i cuit / Foto: Pixabay
Posar tots aquests trucs en pràctica i veure amb quin t'apanyes millor / Foto: Pixabay

Una mica de gel

Propi de xef és posar els ous cuits en gel per trencar la cocció i que quedin així perfectes. Però això també ajuda que la closca es desenganxi i, per tant, sigui molt més fàcil desfer-se després d'ella.

Ara només has de posar tots aquests trucs en pràctica i veure amb quin t'espaviles millor. Per cert, un ou cuit a la nevera pot aguantar fins a cinc dies en perfectes condicions si conserva la closca. Així que tampoc no tinguis tanta pressa per posar-te a pelar-los.