Si sou dels cafeters empedreïts, probablement es tracti d'un dels millors moments del dia. I per gaudir-ne al màxim, res com incorporar uns bons acompanyaments per al cafè.

Un maridatge perfecte per esprémer aquesta experiència sensorial que aconseguim cada vegada que gaudim d'un bon cafè. El podem prendre de moltes maneres, encara que les més populars són sol, amb llet, expresso, amb gel, amb nata, amb llet condensada, amb xocolata i fins i tot amb algun licor.

El cafè amb canyella és una altra de les alternatives. Utilitzant aquest ingredient no només li donaràs un toc diferent del teu cafè de tots els dies, sinó que també et permetrà prescindir completament del sucre. Pots fer servir canyella en branca o en pols, ambdues formes li donen al cafè un toc dolçàs, semblant al què li donaria la vainilla.

Cafè / Font: Unsplash

Reinventa el teu cafè afegint diferents espècies o ingredients

Quins substituts del sucre utilitzar per endolcir el cafè?

Reinventa el teu cafè afegint diferents espècies o ingredients. Descobreix nous sabors i gaudeix. Si ja has provat el cafè amb canyella, et proposem altres alternatives per endolcir-lo i que puguis oblidar-te dels edulcorants tradicionals:

  • Cacau. És un dels endolcidors naturals més típics. Empolvora una mica de cacau en el caputxí i gaudeix de la intensitat del cafè juntament amb la del cacau.
  • Nou moscada. A més d'aportar al cafè un toc dolç, també li dona un sabor picant i molt agradable al paladar. L'ideal és posar-la molt poca quantitat.
  • Cardamom. Li aporta un punt fresc molt especial i un toc oriental. S'utilitzen només les llavors de l'interior de les beines.
  • Menta. Uns fulls o gotes d'aquesta planta li donen al cafè un toc refrescant, així com uns trossets de pell de cítrics (llimona i taronja).
  • Gingebre en pols: li afegeix un punt picant, igual com el bitxo.
  • Fruita seca: el més recomanable és afegir-los torrats i ben molts. Les avellanes i el cafè lliguen molt bé.
Cafè 2 / Font: Unsplash

A més, per gaudir d'un cafè saludable, anota el següent:

Utilitzar aigua filtrada:

Pots pensar que, en bullir l'aigua per preparar cafè, no has de preocupar-te que no estigui filtrada. Però l'aigua filtrada és una opció intel·ligent, no pel sabor, sinó per la salut. Aquest líquid garanteix que no hi hagi metalls pesants com el plom o el coure, que podrien trobar-se a les canonades velles.

L'aigua de l'aixeta també conté molts subproductes de desinfecció amb clors que poden ser nocius a llarg termini.

Pren aigua abans de consumir cafè:

Diverses investigacions han demostrat que, malgrat que la cafeïna és un diürètic (la qual cosa significa que desencadena la pèrdua de líquids), el teu cos pot suportar una ingesta constant d'aquesta, si prens aigua abans de deshidratar-te.

Moltes persones que comencen el dia amb cafè, descobreixen que no beuen prou aigua natural en acabar la jornada. Si ets un d'ells, intenta prendre almenys una tassa o vuit unces d'aigua natural o fruitera quan et despertis.