Totes les persones sabem que menjar a casa és molt més saludable per a nosaltres, ja que controlem de manera adequada la quantitat d'aliments que necessitem realment, però has de realitzar-te una pregunta molt important. A l'hora de menjar, prefereixes fer-ho a casa teva o al carrer? Òbviament, la majoria de les persones s'inclinaran per anar a menjar al carrer, pel simple motiu que és molt més còmode i pràctic i que pots triar entre molts menjars disponibles i descomptes que criden molt la nostra atenció. El que has de tenir en compte és que al carrer es gasta molt més del que tenies planejat a l'hora de menjar. Per això, et portem 6 trucs que els restaurants utilitzen per fer-te menjar més i fer que el compte al final pugi considerablement més de l'esperat.

La majoria de les persones s'inclinaran per anar a menjar al carrer abans que a casa

1. Oferir productes que saps que no voldràs

Són les preguntes trampa dels restaurants: oferir una segona ampolla de vi perquè acabem demanant «només una copa»; o l'aparentment inofensiu «còctel o postres?» perquè –ells ho saben– ens decantem pel primer (percebut, sovint erròniament, com una opció menys calòrica.

Restaurant
Restaurant / Font: Unsplash

2. 'Alguna cosa per acompanyar?' Alerta amb la resposta

Sol fer referència als plats més econòmics de la carta, per la qual cosa no tendim a pensar-ho dues vegades. Quan volem estalviar hauríem de tenir en compte que, fins a les minúcies, tot suma en un compte que pot acabar sent involuntàriament inflat.

3. Portar el vi primer

No és cap secret que després d'una copa som més fàcils de persuadir. Però és que, a més, tenim més gana. Un estudi de 2015 publicat a la revista Obesity va trobar que, després d'un sol glop, el desig de menjar es dispara: un escàner va revelar als científics que es deu a la influència de l'hipotàlem, que en aquell moment respon més activament a l'olor dels aliments.

Copa Vino
Copa Vi / Font: Unsplash

4. Cura amb els 'plats esquer'

Davant una bona carta, som com el peix que es troba amb un llaminer ham. Per què no provar de posar un segon econòmic, però de rendibilitat mitjana? Es vendrà sol. Els dissenyadors també poden fer requadres que atreguin la teva atenció cap a l'alternativa més rendible per al restaurant. Si observes un bonic filet al voltant d'un plat de la carta, sospita: és probable que sigui un dels que més marge de benefici aporta al restaurant.

5. Limitar el nombre de plats disponibles en cada categoria

Massa opcions ens fan sentir desconcertats, per la qual cosa anem directament a plats que ja coneixem i deixem fora altres de nivell superior. Un estudi de la Universitat de Bournemouth, al Regne Unit, ha calculat la quantitat òptima d'ofertes per categoria que som capaços d'assimilar: 6 als restaurants de menjar ràpid i de 7 a 10 en els de més nivell.

6. Els menjars ètnics perquè el plat sembli més autèntic

Termes ètnics o geogràfics, com un nom italià, ajuda al fet que els clients prenguin en consideració determinats plats i destaquin d'ells certs gustos i textures.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!