Els superaliments són aquells aliments densos en nutrients, que ofereixen beneficis significatius per a la salut més enllà del contingut bàsic de vitamines i minerals. En el context de la pèrdua de memòria, que pot ser un símptoma precoç de malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer, els superaliments tenen un paper crucial. El seu alt contingut en antioxidants, àcids grassos essencials i altres compostos bioactius pot contribuir a la protecció del cervell, millorar la funció cognitiva i prevenir el deteriorament de la memòria. Adoptar una dieta rica en aquests aliments és una estratègia prometedora per mantenir una ment aguda al llarg del temps.

7 aliments per millorar la memòria

A continuació, 7 aliments que has d'afegir al teu sopar per millorar la memòria.

Nous

Les nous són una excel·lent font d'àcids grassos omega-3, especialment l'àcid alfa-linolènic. Aquest tipus de greix saludable és essencial per a la funció cerebral, ja que ajuda a reduir la inflamació i l'estrès oxidatiu, dos factors que contribueixen a la degeneració de les cèl·lules nervioses i la pèrdua de memòria.

Nabius

Aquests petits fruits estan plens d'antioxidants, en particular flavonoides, que s'han demostrat ser efectius per millorar la comunicació entre les neurones, reduir l'estrès oxidatiu i la inflamació al cervell. Els estudis suggereixen que el consum regular de nabius pot endarrerir el deteriorament de la memòria relacionat amb l'edat.

Alvocat

L'alvocat és ric en greixos monoinsaturats, que promouen un flux sanguini saludable. Una bona circulació és essencial per assegurar que el cervell rebi un subministrament adequat d'oxigen i nutrients, cosa que és crucial per mantenir la memòria i altres funcions cognitives.

Aliments memòria Foto Unsplash
Una sèrie d'aliments per millorar la memòria / Foto: Unsplash

Api

L'api conté luteolina, un compost que s'ha relacionat amb la reducció de la inflamació al cervell. A més, la luteolina pot ajudar a prevenir la pèrdua de memòria en inhibir l'alliberament de molècules que causen inflamació, protegint així les cèl·lules cerebrals.

Bròcoli

Abundant en antioxidants i vitamina K, el bròquil és un aliat important per a la salut cerebral. La vitamina K és fonamental per enfortir la memòria i les funcions cognitives, mentre que els antioxidants protegeixen el cervell dels danys causats pels radicals lliures.

Oli d'oliva

L'oli d'oliva, especialment el verge extra, conté compostos fenòlics que tenen efectes antiinflamatoris i antioxidants. Aquests compostos ajuden a protegir el cervell de l'envelliment prematur i de malalties neurodegeneratives, contribuint així a mantenir la memòria intacta.

Tomàquet

Els tomàquets són una font rica de licopè, un antioxidant que ha demostrat ser eficaç en la protecció de les cèl·lules cerebrals contra els danys oxidatius. El consum de tomàquet pot ajudar a prevenir el deteriorament cognitiu i la pèrdua de memòria, especialment en persones grans.

Incorporar aquests superaliments a la dieta diària no només dona suport a la salut cerebral, sinó que també pot ser una estratègia efectiva per prevenir la pèrdua de memòria i altres disfuncions cognitives associades amb l'envelliment.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!