Hi ha molts productes que per molt que es vesteixin de saludables, continuen sense convèncer, però n'hi ha molts altres que s'han camuflat tan bé que és complicat trobar en ells un 'però'. Encara que el tinguin. Aquí van set productes que segur que has comprat pensant que eren una bona opció i... Sorpresa! No ho són.

7 aliments que semblen sans i no ho són

Refrescos light

En general, tot el que contingui la paraula 'light' té un secret amagat. En el cas dels refrescos són els edulcorants. I és que si hi ha alguna cosa sap dolç és perquè en conté un altre una cosa que li dona aquest sabor. I sí, els edulcorants són igual de nocius per al teu organisme que el sucre blanc, encara que sumi menys calories i no et faci engreixar.

Llets vegetals

Les que es troben al supermercat de forma habitual solen contenir una llista molt més àmplia que ametlles, soja, civada o arròs i aigua. Per guanyar en consistència i en sabor (reduint costos) afegeixen tant greixos com sucres.

Sangria / Foto: Pixabay
La paraula 'light' amaga secrets / Foto: Pixabay

Això no vol dir que siguin més o menys saludables que la llet animal, però el que està clar és que no totes són aliments que poden presumir de ser sans.

Amanides preparades

Són un recurs fàcil i (segurament) la millor opció de les disponibles en un supermercat, llestes per emportar a un preu raonable. A primera vista compleixen tots els requisits d'un menjar sa, ja que prioritzen els vegetals, però has mirat els ingredients de la salsa? I la qualitat de les proteïnes tampoc no és que sigui molt millor. Aquí s'amaga tot el que no hauríem de menjar mai.

Smoothies

Amb dibuixos de moltes verdures i fruites juntament amb colors que entren pels ulls. No importa que sigui d'espinacs, pastanaga, kiwi i nabius vermells o que estigui enriquida amb gingebre, cúrcuma i altres espècies a les quals se'ls han atorgat poders màgics.

Smoothies / Foto: Pixabay
Els smoothies no són tan sans com sembla / Foto: Pixabay

Els smoothies, igual com els sucs, contenen una gran quantitat de sucre i han perdut la fibra d'aquestes verdures en liquar-les. És a dir, s'ha envasat la pitjor part i s'ha rebutjat la bona.

Sucre morè

Per començar, molts dels paquets de sucre morè que es comercialitzen tenen una part de colorant. A més, en general, aquest sucre més fosc, presumeix de contenir vitamines, minerals i fins i tot fibra, però si s'analitza amb criteri és fàcil comprovar que aquestes quantitats són irrellevants des del punt de vista nutricional. Així que no, no és més sa.

Cereals d'esmorzar

Si has deixat d'esmorzar galetes perquè creus (o t'han fet creure) que els cereals són més sans, ho sento, però t'han enganyat. Fins i tot en els que posa orgànic o ecològic a la caixa tenen trampa. La més important és que afegeixen sucre i greix, igual com per elaborar galetes.

Cereals / Foto: Pixabay
Cereals o galetes per esmorzar? / Foto: Pixabay

Per aconseguir una versió sana cal apostar per la civada, per exemple, i que no tingui edulcorants, per la qual cosa no són tan rics. Per això, la millor opció és preparar a casa la granola i així, almenys, sabràs el que conté.

Sushi

El sopar perfecte. Arròs blanc i una mica de peix. Què pot fallar? Per començar, a l'arròs se li afegeix sucre, entre altres ingredients. A més, traient els de bona qualitat, en la resta és fàcil trobar més d'un ingredient que no podem considerar com a sa i perfecte.

Sushi / Foto: Pixabay
El sushi no es pot considerar ni sa ni perfecte / Foto: Pixabay

Per exemple, els makis que estan farcits de bastonets de cranc, els que inclouen salses o els que estan recoberts de ceba fregida, per esmentar alguns exemples. És més sa que unes costelles a la barbacoa o que uns Nuggets reescalfats? Sí. Però tampoc no és un sopar ideal lliure del mal.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!