Els aperitius i entrants freds són especialment desitjables amb el bon temps, encara que també és cert que són ben rebuts en qualsevol ocasió. Solen ser fàcils i ràpids de preparar, així que, amb només elegir els que s'adapten millor als gustos dels teus comensals tindràs un èxit assegurat amb ells. Perquè no et faltin les idees quan vulguis preparar-los, hem recopilat una selecció d'aperitius i entrants freds molt variats, perfectes per presentar a la teva taula quan tinguis ocasió. Potser aquest estiu és el moment ideal per donar-los una oportunitat i preparar-los per sorprendre els teus éssers més estimats.
Hem recopilat una selecció d'aperitius i entrants freds molt variats
Cebiche d'alvocat i salmó:
Un aperitiu molt fresquet i estiuenc és aquest cebiche.
Barreja en un bol:
- 1 ceba francesa picada
- 1 o 2 alvocats tallats a cubs
- Suc d'una llima
- Sal
- Pebre
- Una mica de julivert o coriandre fresc picat.
A continuació afegeix 450 g de salmó fumat tallat a cubs (si ho prefereixes, també pots utilitzar salmó fresc).
Deixa'l macerar durant 3-4 hores al refrigerador i serveix-lo fred amb pa torrat.

Hummus d'olives:
Col·loca en un bol:
- 400 g d'olives verdes sense os
- 400 g de cigrons cuits
- 2-3 cullerades de tahini
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 120 ml d'aigua
- 1 gra d'all
- Mica de sal
Tritura tots els ingredients fins que obtinguis una pasta suau. Afegeix un raig d'oli d'oliva i unes olives tallades a rodanxes. Acompanya l'hummus amb torrades, totopos de blat de moro, o pics de pa.

Broquetes de meló amb pernil i mozzarella:
Primer fes boles mig meló cantalupo amb l'ajuda d'un buidador. Posteriorment, col·loca una bola de meló en una broqueta, mitja mini bola de mozzarella, mig tall de pernil serrà i una altra bola de meló. Repeteix el procés fins a acabar amb tots els ingredients, col·loca'ls sobre una safata i amaneix-los amb alfàbrega fresca picada i un rajolí de vinagre balsàmic de Mòdena.
Cistells de gambetes i tomàquets:
Per al farcit:
- Mantega
- Ceballot
- Tomàquets cherry
- Canonges
- Gambes
Talla a quadrats petits les làmines de pasta tall, pinta-les amb mantega i adapta-les a motlles de silicona per a magdalenes. Enforna fins que es daurin. Cou les gambes. Pica la resta d'ingredients, afegeix les gambes cuites, barreja'ls i macera amb un amaniment a base d'oli d'oliva, farigola, suc de taronja, sal i pebre. Omple i serveix.
Canapès de camembert amb tomàquet i formatge:
Tallem les llesques per donar-los una forma tan quadrada com sigui possible. Ara disposem sobre cada una d'aquestes una llesca de formatge Camembert, una rodanxa de tomàquet i, finalment, mig tall de cansalada fumada. Ruixem amb un fil d'oli d'oliva i introduïm al forn, preescalfat a 200 °C, fins que el pa quedi bé torrat i el formatge, fos. Empolvorem amb julivert picat i servim al moment.
Canapès de sobrassada amb formatge:
Tallem el pa a fines llesques i les torrem, així serà més fàcil untar la sobrassada. Aquesta ha d'estar a temperatura ambient. Untem en les torrades. Col·loquem a sobre els talls de formatge i introduïm al microones uns segons perquè es fongui lleument tant el formatge com la sobrassada. Esbandeix i talla els canonges al gust i col·loca'ls a sobre de la torrada.
Cassoletes de cranc i pinya:
Esmicolem la carn de cranc. Pelem la pinya i la trossegem. Piquem també la pastanaga, el cogombre i el tomàquet en brunoise. Barregem tots els ingredients al mateix recipient i hi anem omplint les cassoletes. Les decorem amb una mica de julivert picat i llest.