Els rècords Guinness sempre han captat l'atenció del públic, i els relacionats amb el menjar no són l'excepció. Aquests desafiaments involucren quantitats descomunals i habilitats sorprenents que et faran qüestionar com és possible. A continuació, descobreix set dels rècords Guinness de menjar més increïbles:

Els rècord Guinness més increïbles sobre menjars

La pizza més gran del món

La pizza més gran del món va ser preparada a Itàlia el 2012 i va cobrir una àrea de 1.261,65 metres quadrats. Va ser batejada com a "Ottavia" en honor al primer emperador romà, Octavio Augusto. Aquesta pizza gegant va utilitzar més de 8.000 quilos de farina, 4.500 quilos de formatge i 2.500 quilos de salsa de tomàquet. A més, per als amants de la sostenibilitat, aquesta pizza era completament lliure de gluten!

Pizza margarida / Foto: Unsplash
Pizza margarida / Foto: Unsplash

El burrito més llarg

Aquest rècord va ser establert a La Paz, Mèxic, el 2010. El burrito va mesurar gairebé 2,5 quilòmetres de llarg i va requerir més de 2.000 quilos de truita de farina i més de 500 quilos de farcit de carn de cap de bestiar, mongetes, xilis i cebes. Va ser necessari un equip de 3.000 persones per aconseguir armar aquest monstre de burrito.

L'hamburguesa més pesada

El 2017, Mallie's Sports Grill & Bar a Michigan, EUA, es va fer famós per crear l'hamburguesa més pesada del món, pesant la sorprenent xifra de 1.793 quilos. Amb un diàmetre de gairebé 1,8 metres, aquesta hamburguesa gegant tenia una cobertura de formatge, enciam, tomàquets i una quantitat considerable de cansalada i adobats.

El nombre més gran de hot dogs consumits en 10 minuts

Joey Chestnut, famós competidor al món del menjar, va aconseguir el 2021 devorar 76 hot dogs en tan sols 10 minuts. Aquest rècord és part del Campionat Anual de Menjar Hot Dogs de Nathan's, on Chestnut s'ha coronat com a campió durant anys.

76 hot dogs en molt poc temps / Foto: Unsplash
76 hot dogs en molt poc temps / Foto: Unsplash

Les postres més grans: un gelat

Els Estats Units es van emportar el títol amb el gelat més gran, realitzat el 1985 a Alberta, Canadà. Amb 24 tones de gelat, aquesta muntanya gelada contenia sabors de xocolata, maduixa i vainilla. Va requerir diversos camions i es va repartir més de 12.000 persones que van gaudir d'aquesta refrescant gesta.

L'amanida més gran

El 2016, a Redmond, EUA, es va preparar l'amanida més gran del món amb un pes de més de 20.000 quilos. Aquest rècord va promoure el consum de vegetals frescos i saludables. L'amanida contenia una varietat d'ingredients, incloent-hi enciam, tomàquets, cogombres i pastanagues.

El cupcake més gran

El cupcake més gran del món va ser enfornat a Washington, D.C., EUA, el 2011. Pesava més d'1,200 quilos i tenia 7 metres d'altura. Va ser decorat amb crema de mantega i rematat amb una cirera de plàstic al cim.

Aquests rècords són una mostra de l'enginy i la creativitat dels qui busquen assolir gestes úniques i grandioses. Cada un d'aquests assoliments ens fa pensar en la increïble capacitat humana per superar els límits i delectar-se amb el menjar. Així que la pròxima vegada que t'enfrontis a un gran plat, recorda que podria ser part d'un rècord mundial.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!