Després de les vacances, és comú sentir la necessitat de depurar l'organisme, especialment si s'ha gaudit de menjars més indulgents. Per recuperar l'equilibri i revitalitzar el cos, certs ingredients naturals poden ser aliats poderosos en aquest procés de desintoxicació. Aquí te'n presentem alguns dels més efectius.

Aliments depuratius

1. Aigua amb llimona

L'aigua amb llimona és un clàssic en qualsevol pla de depuració. La llimona és rica en vitamina C, que ajuda a enfortir el sistema immunològic, i en antioxidants, que combaten els radicals lliures. A més, aquesta beguda alcalinitza el cos, promou la digestió i estimula la producció de bilis, la qual cosa ajuda a eliminar les toxines del fetge.

L'aigua amb llimona elimina les toxines del cos / Foto: Unsplash
L'aigua amb llimona elimina les toxines del cos / Foto: Unsplash

2. Te verd

El te verd és conegut pel seu alt contingut d'antioxidants, en particular catequines, que ajuden a millorar la funció hepàtica i accelerar el metabolisme. També té propietats diürètiques suaus que faciliten l'eliminació de líquids retinguts, ajudant a desinflamar el cos després dels excessos.

El gingebre estimula la circulació i ajuda el cos a suar

3. Gingebre

El gingebre és un antiinflamatori natural que també promou la digestió i combat les nàusees, la qual cosa ho fa ideal per alleujar el malestar estomacal postvacacional. A més, estimula la circulació i ajuda el cos a suar, un procés que contribueix a l'eliminació de toxines.

4. Espinac i vegetals de full verd

Els espinacs i altres vegetals de full verd, com la kale i la bleda, són rics en clorofil·la, una substància que ajuda a netejar el tracte digestiu i a eliminar metalls pesants de l'organisme. També són una font important de fibra, que és essencial per mantenir un sistema digestiu saludable i regular.

5. Cogombre

El cogombre té un alt contingut d'aigua, la qual cosa el converteix en un excel·lent diürètic natural. Ajuda a mantenir el cos hidratat i a eliminar l'excés de toxines a través de l'orina. A més, conté antioxidants i compostos antiinflamatoris que contribueixen a la depuració general del cos.

El cogombre és un excel·lent diürètic natural / Foto: Unsplash
El cogombre és un excel·lent diürètic natural / Foto: Unsplash

6. All

L'all és un potent desintoxicant natural, ja que conté compostos sulfurats que activen els enzims hepàtics responsables de filtrar i eliminar les toxines del cos. A més, l'all té propietats antimacrobianes i antifúngiques, la qual cosa ajuda a combatre qualsevol desequilibri en la flora intestinal.

7. Llavors de chia

Les llavors de chia són riques en fibra i àcids grassos omega-3, el que les converteix en un excel·lent ingredient per millorar la digestió i reduir la inflamació. La fibra de les llavors de chia també ajuda a regular els nivells de sucre a la sang i a eliminar toxines a través del tracte digestiu.

8. Vinagre de poma

El vinagre de poma és un altre ingredient versàtil en la desintoxicació. Ajuda a equilibrar el pH del cos, promou la digestió i millora l'absorció de nutrients. També té propietats probiòtiques que afavoreixen la salut intestinal.

Incorporar aquests ingredients en la teva dieta diària després de les vacances t'ajudarà a depurar el teu organisme de manera natural i a recuperar la vitalitat. A més d'aquests aliments, no oblidis mantenir-te ben hidratat, fer exercici regularment i optar per menjars lleugers i balancejats per facilitar el procés de desintoxicació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!