Les amanides verdes sense enciam són una deliciosa alternativa que permet explorar una àmplia varietat de sabors i textures. Aquestes amanides aprofiten altres vegetals de full verd i una diversitat d'ingredients frescos, creant plats nutritius i visualment atractius. A continuació, et presentem algunes de les amanides verdes més saboroses que no inclouen enciam.

Les amanides verdes més delicioses

Una opció clàssica és l'amanida d'espinacs i maduixes. Els espinacs són una excel·lent base a causa del seu sabor suau i els seus beneficis nutricionals. En combinar espinacs frescos amb maduixes sucoses, s'obté una barreja perfecta de dolçor i frescor. Per afegir textura i un toc de sofisticació, es poden incloure nous caramel·litzades i formatge de cabra esmicolat. Un adorn balsàmic complementa a la perfecció els sabors, creant una amanida equilibrada i deliciosa.

Els espinacs són una excel·lent base a causa del seu sabor suau i els seus beneficis nutricionals

Una altra alternativa interessant és l'amanida de ruca amb peres i formatge blau. La ruca aporta un sabor picant i lleugerament amarg que contrasta meravellosament amb la dolçor de les peres madures. El formatge blau, amb el seu sabor fort i cremós, afegeix profunditat al plat. A més, es poden incorporar nous torrades per a una textura cruixent i un adorn de mel i mostassa per equilibrar els sabors. Aquesta amanida és ideal per acompanyar carns rostides o com un plat lleuger i sofisticat.

tina witherspoon BWopcg3KTt8 unsplash
El formatge blau mai no deixa indiferent / Foto: Unsplash

L'amanida de kale (col arrissada) amb poma i ametlles és una altra opció nutritiva i deliciosa. El kale és conegut pel seu alt contingut en nutrients i la seva textura robusta, que resisteix bé els adorns. Per preparar aquesta amanida, es poden fer massatges al kale amb una mica d'oli d'oliva i sal per suavitzar els seus fulls. Després, s'afegeixen rodanxes de poma, ametlles torrades i una mica de formatge parmesà ratllat. Un adorn de llimona i mel realça els sabors i proporciona un toc refrescant.

Una altra opció és l'amanida d'espinacs i alvocat amb magrana és una combinació acolorida i saborosa. Els espinacs, novament, serveixen com una base excel·lent. L'alvocat afegeix cremositat, mentre que les llavors de magrana aporten un toc dolç i una textura única. Per a un toc addicional de sabor, es poden agregar cebes vermelles en rodanxes fines i llavors de carabassa torrades. Un adorn de vinagreta de cítrics complementa aquesta barreja vibrant i deliciosa.

Finalment, l'amanida de créixens amb taronja i remolatxa és una opció refrescant i plena de sabor. Els créixens tenen un sabor lleugerament picant que s'equilibra bé amb la dolçor de les taronges i la terrositat de les remolatxes. Es pot afegir formatge feta esmicolat i pistatxos torrats per a una textura cruixent i un sabor addicional. Un adorn simple d'oli d'oliva i vinagre de vi negre realça els ingredients sense enfosquir-los.

farhad ibrahimzade myaxWvWJmjY unsplash
La remolatxa té multitud d'opcions / Foto: Unsplash

Les amanides verdes sense enciam ofereixen una gamma infinita de possibilitats culinàries. Ja sigui que prefereixis espinacs, ruca, kale, créixens o altres vegetals de full verd, aquestes amanides poden ser tant nutritives com delicioses, perfectes per a qualsevol ocasió.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!