Els quicos de bossa són un clàssic dels aperitius, però solen estar plens d'olis refinats, excés de sal i additius que no beneficien precisament la salut. Per sort, fer-los a casa és molt més fàcil del que sembla, i a més és una alternativa més saludable i econòmica. No fa falta comprar blat de moro especial ni passar hores a la cuina: amb una simple llauna de blat de moro pots fer uns quicos cruixents i plens de sabor en pocs minuts. La creadora de contingut @crisysuairfryer ha popularitzat aquesta recepta en el seu compte d'Instagram, demostrant que amb ingredients bàsics i una fregidora d'aire es pot aconseguir un resultat espectacular. El millor de tot és que no requereix gairebé preparació, per la qual cosa en qüestió de minuts tindràs un snack llest sense complicacions. I si no tens fregidora d'aire, també pots fer-los al forn, encara que el temps de cocció serà una mica gran.

Com preparar quicos saludables a casa

El truc està en escórrer molt bé el blat de moro i assecar-lo amb paper de cuina perquè no quedi humitat. Després, se li afegeix una culleradeta de farina, que ajuda a donar aquest toc cruixent, i espècies al gust: pebre vermell dolç, cúrcuma, sal i pebre negre. Per potenciar el sabor, un rajolí d'oli i a la fregidora d'aire a 200 graus durant 15 o 20 minuts, removent de tant en tant perquè es daurin de forma uniforme. El resultat és increïble: uns quicos daurats, cruixents i saborosos, sense fregits innecessaris.

Hi ha tantes varietats com barreja d'espècies / Foto: Unsplash

Aquesta versió casolana no només és més sana, sinó que també permet jugar amb els condiments. Poden aconseguir all en pols, ceba en pols, xili per a un toc picant o fins i tot amb una barreja d'herbes provençals. Cada variació dona un matís diferent, cosa que permet adaptar la recepta als gustos personals. I el millor és que, al no portar conservants ni potenciadors de sabor, es poden menjar sense remordiments. Fins i tot pots fer una versió dolça amb canyella i un toc de sucre morè per a un snack diferent i sorprenent.


A més, són perfectes per tenir sempre a mà com a snack. Es poden guardar en un flascó hermètic i mantenen la seva textura cruixent durant diversos dies. Són ideals per picar entre hores, acompanyar una cervesa o fins i tot per donar un toc cruixent a amanides i cremes. Oblida't dels quicos industrials i atreveix-te a provar aquesta versió casolana: una recepta fàcil, ràpida i deliciosa que farà que no tornis a mirar els de bossa amb els mateixos ulls. I el millor és que pots fer-los en menys de mitja hora amb ingredients que ja tens a casa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!