El pollastre de corral farcit és un plat que evoca records entranyables de reunions familiars i sabors tradicionals. Preparar-lo a l'estil de l'àvia implica temps, mim i una combinació perfecta d'ingredients que omplen la cuina d'aromes irresistibles. Aquí t'expliquem com fer aquest clàssic pas a pas perquè conquereixis tots amb el seu sabor autèntic.
Pollastre de corral farcit a l'estil de l'àvia
El primer pas és triar un pollastre de corral de qualitat. Aquest tipus d'au, criada de forma més natural, té una carn més saborosa i sucosa, perfecta per a aquesta recepta. Demana al carnisser que netegi l'interior, però que deixi la pell intacta, ja que serà clau per mantenir el farcit al seu lloc i aconseguir un acabat daurat i cruixent.
El farcit tradicional
El farcit és el cor d'aquest plat. L'àvia sempre apostava per ingredients senzills però plens de sabor:
- Carn picada mixta (porc i vedella) per donar consistència.
- Cansalada viada o pernil serrà en tacs per a un toc salat.
- Fruits secs com ametlles o pinyons, que aporten textura i un sabor lleugerament dolç.
- Fruites seques com prunes o passes, que equilibren amb la seva dolçor.
- Poma en daus petits, que li dona frescor.
- Herbes aromàtiques com a farigola, romaní o julivert, que afegeixen una aroma inconfusible.
- Un rajolí de brandi o vi dolç, per arrodonir el sabor.
Barreja tots els ingredients en un bol amb un ou per lligar el farcit i afegeix sal i pebre al gust.
Aquest tipus d'au, criada de forma més natural, té una carn més saborosa i sucosa
Omplir i cosir el pollastre
Omple el pollastre amb la barreja, pressionant lleugerament perquè quedi ben compacte. Tanca l'obertura amb fil de cuina o escuradents per evitar que el farcit surti durant la cocció.
L'enfornat perfecte
Preescalfa el forn a 180 °C. Col·loca el pollastre en una safata, unta'l amb llard de porc o oli d'oliva i assaona la pell amb sal, pebre i una mica de pebre vermell dolç. Afegeix al voltant de la safata ceba, pastanagues i patates tallades a trossos grans per acompanyar. Enforna durant 1 hora i mitja, regant el pollastre cada 30 minuts amb els seus sucs o una mica de brou de pollastre. Si la pell es daura massa ràpid, cobreix-lo amb paper d'alumini.
Presentació i gaudi
Deixa reposar el pollastre uns minuts abans de trinxar-lo. Serveix amb les verdures rostides i el farcit ben calent. Aquest pollastre de corral a l'estil de l'àvia és un homenatge a la cuina tradicional, on cada mossegada té gust de casa.