Alguna vegada t'has sentit inflat després de prendre una canya? Doncs potser no és només culpa de la cervesa, sinó de com te l'han servida. El creador de contingut @Abrigaca2 s'ha fet viral a YouTube per explicar de manera senzilla i visual una cosa que molts passem per alt: tirar bé una canya no és només una qüestió d'estètica o costum, també té un impacte directe al nostre cos. En un dels seus vídeos, comenta que ha sentit parlar de les diferències entre com se serveix una cervesa a Espanya i com ho fan a Alemanya. Intrigat, decideix mostrar-nos un fragment en el qual un cambrer alemany explica la seva tècnica: sempre tiren la cervesa des de dalt i amb la menor quantitat d'escuma possible. Sembla contradictori si pensem en la clàssica canya espanyola amb el seu dit just d'escuma, però el vídeo té una sorpresa reveladora que fa que et replantegis tot el que saps sobre aquest ritual tan nostre.
Què passa al teu estómac si et tira una canya de cervesa un alemany
El cambrer alemany serveix dues cerveses, una amb la seva tècnica germànica i una altra a la manera espanyola. A continuació, col·loca una palla a cada copa i la travessa fins al fons, simulant el que passa al nostre estómac quan bevem. En la canya servida a l'estil espanyol, l'escuma comença a pujar de manera explosiva, alliberant tot el gas acumulat en qüestió de segons. Segons ell, això és just el que passa dins del nostre cos: el CO₂ retingut a la cervesa s'allibera bruscament en entrar en contacte amb la temperatura corporal, la qual cosa provoca aquesta sensació de pesadesa i inflor. En canvi, en introduir la palla a la cervesa servida a l'alemanya, no passa res. L'escuma es manté, el líquid està molt més calmat i, per tant, també ho estarà el nostre sistema digestiu.
@Abrigaca2 repeteix l'experiment amb les seves pròpies mans, reproduint ambdós mètodes de tiratge. I, per a sorpresa de ningú, obté el mateix resultat que el cambrer alemany. La canya espanyola esclata en escuma amb la palla i l'altra es manté serena. La seva conclusió és clara: a partir d'ara, sempre la servirà així, des de dalt i deixant que el gas s'alliberi al vas, no al seu estómac. Perquè més enllà del sabor o la presentació, el que realment importa és com ens senti. Així que la pròxima vegada que un alemany et tiri una canya, dona-li les gràcies: t'està fent un favor que la teva panxa notarà.
Quan el líquid està més calmat, també ho estarà en el nostre sistema digestiu
I no, no es tracta de trair els nostres costums ni de renunciar a la mítica canya del bar de sempre. Es tracta d'entendre que, de vegades, un petit canvi pot marcar una gran diferència. Si amb només modificar l'angle del tiratge evitem molèsties estomacals, per què no provar-ho? Potser la pròxima vegada que demanis una cervesa, miris al cambrer d'una altra manera... o fins i tot li suggereixis el mètode alemany.