La vuitena edició dels premis al millor xef del món s'ha celebrat aquesta nit de dimecres en una espectacular cerimònia a Dubai, fet històric perquè és la primera vegada que té lloc aquest prestigiós esdeveniment a l'Orient Mitjà. El català Albert Adrià s'ha enfilat fins a la segona posició del rànquing mundial, en l'acte més important del planeta pel que fa als premis dels professionals dels fogons. En primer lloc, i reconegut com el millor cuiner del món, s'ha situat Rasmus Munk, del restaurant Alchemist (Dinamarca).

The Best Chef Awards: Albert Adrià, segon

Allotjat a Atlantis The Palm, amb el suport del Departament d'Economia i Turisme de Dubai, els premis d'enguany han distingit 550 xefs de 61 països, la qual cosa la converteix en l'edició més gran fins ara i un testimoni de l'estatus creixent de Dubai com a capital culinària. Famós pel seu enfocament avantguardista, el treball de Munk a Alchemist fusiona elements teatrals amb cuina i innovació, oferint una experiència immersiva que l'ha elevat a la fama mundial. Per la seva banda, el jurat es rendeix davant la icona de l'experimentació culinària que representa Adrià, qui continua trencant límits a Enigma, on treballa combinant la narració amb una tècnica innovadora, consolidant la seva influència en la indústria.

La cerimònia dels The Best Chef Awards / Foto: Cedida

En tercera posició, Eric Vildgaard, del restaurant Jordnær (Dinamarca). Conegut pel seu compromís amb la sostenibilitat i la puresa, les creacions de Vildgaard a Jordnær són un testimoni de l'art dels ingredients nòrdics locals, fent que el seu treball ressoni a escala mundial. D'aquesta manera, el madrileny Dabiz Muñoz ja no és el millor xef del món -número u el 2023-, mentre que Albert Adrià manté el segon lloc assolit l'any passat.

Els catalans premiats

Més enllà de la segona posició d'Adrià, hi ha altres cuiners i restaurants de Catalunya de renom importantíssim. Les catalanes Fina Puigdevall i Martina Puigvert, del restaurant Les Cols, a Olot, han estat guardones a la llista dels millors cuiners de tot el món. El cuiner del millor restaurant del món, Oriol Castro (Disfrutar, Barcelona), Javier i Sergio Torres (Hermanos Torres, Barcelona), Paco Méndez (COME, Barcelona), Paolo Casagrande (Lasarte, Barcelona), Joan Roca (El Celler de Can Roca, Girona) i Rafa Zafra (Estimar, Barcelona).

Més premis mundials

A més a més, s'ha fet el lliurament d'altres trofeus. Són els següents:

  • La millor (R) Evolució: Albert Adrià, Enigma (Catalunya)
  • El millor pastisser: René Frank, Coda (Alemanya)
  • La millor nova entrada: Mei Kogo, Sushi-Meino (Japó)
  • El millor terroir: Jaime Rodríguez, Celele (Colòmbia)
  • La millor ciència: Ángel León, Aponiente (Espanya)
  • El millor art culinari: Julien Royer, Odette (Singapur)
  • La millor NextGen: Michele Lazzarini, Contrada Bricconi (Itàlia)
  • La millor experiència d'un àpat: Vaughan Mabee, Amisfiled (Nova Zelanda)
  • La millor creativitat: Paco Méndez, Come Restaurant (Catalunya)
  • El millor a Dubai: Himanshu Saini, Trèsind (Emirats Àrabs Units)
  • El més votat pels professionals: Ana Roš, Hiša Franko (Eslovènia)
  • Els millors orígens i futur: (1) Eva, Lilian, Emilie Rihani, Three by Eva (Emirats Àrabs Units) (2) Mohamad, Wassim, Omar Orfali, Orfali Bros (Emirats Àrabs Units)
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!