Cuidar la pell és tan important com cuidar qualsevol altra part del cos. Se sol pensar que la pell es cuida a base de cremes i ungüents, i en part és veritat. Però per tenir una bona salut epidèrmica és imprescindible portar una alimentació sana. Ara que arriba l'estiu i el sol comença a picar de valent, és més important que mai saber com cuidar-se a través de l'alimentació. Aquests són els aliments que van més bé per cuidar la pell de cara a l'estiu.

Aliments per cuidar la teva pell a l'estiu

Tenir una dieta equilibrada i saber quins aliments ajuden a cuidar la teva pell és molt important en temporades caloroses com la primavera o l'estiu. Però abans de conèixer cap aliment, el més important de tot és mantenir-se sempre ben hidratat. L'aigua és primordial i imprescindible, tant per la pell com per la teva salut general. En episodis calorosos i a les hores centrals del dia és especialment important beure molta aigua. Un hàbit que pots combinar amb aquests aliments saludables i beneficiosos per la pell.

Te

El te té efectes antioxidants que ajuden a reduir l'impacte negatiu dels rajos del sol a la pell. És a dir, permet que la pell es mantingui més jove i saludable. A més, consumir té implica consumir aigua, l'element que, com ja hem dit, és més important per cuidar-te bé.

Salmó

El salmó conté àcids beneficiosos per la salut que redueixen la inflamació i l'enrogiment de la pell. Dues conseqüències molt habituals per les cremades del sol. És un aliment que, a més, hidrata de manera natural

No és una fruita autòctona i el seu cultiu té conseqüències negatives per alguns ecosistemes. Però és innegable que, si parlem de la salut de la pell, és un aliment amb molts beneficis

Pastanaga

La pastanaga és un aliment ric en vitamina. Un tubercle que, a part de ser bo per a la salut, és molt fàcil de menjar de maneres diferents. Cuita, crua, en cremes, per sucar en hummus... Un aliment versàtil perfecte per a l'estiu.

Xocolata negra

Pot semblar estrany, però la xocolata negra va bé per a la salut de la pell. No obstant això, ha de ser xocolata negra de més d'un 70% i de bona qualitat. El cacau i la xocolata tenen propietats que ajuden a l'elasticitat de la pell i la circulació en els vasos sanguinis.

Chocolate
La xocolata negra és un pecat amb alguns beneficis. 

Alvocat

L'alvocat no és una fruita autòctona i el seu cultiu té conseqüències negatives per alguns ecosistemes. Però és innegable que, si parlem de la salut de la pell, és un aliment amb molts beneficis. Té antioxidants que ajuden a mantenir la pell jove i cuidada.

Fruits secs

Un aliment tan senzill de menjar com beneficiós per a la salut. Tenen omega-3, vitamines i altres nutrients fantàstics per a la teva pell.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!