El món és ple de productes exòtics i menjars exquisits. Aliments de tota mena amb propietats gustatives úniques que no t'imaginaves que existissin. Alguns d'aquests productes, la majoria exòtics, però també algun de quotidià, són molt bons quan es consumeixen correctament, però poden arribar a ser letals si no els cuines com toca. Aquests són els 10 aliments més perillosos del món.

Granota toro

La granota toro és un tipus d'animal diferent de les granotes a les quals estem acostumats aquí. Malgrat no ser molt habituals, les anques de granota són un menjar que es consumeix a casa nostra. La granota toro, però, és una altra història. La toro conté diferents toxines que poden afectar els ronyons. Només les persones expertes i els llocs amb llarga tradició de consum d'aquesta espècie són els qui haurien de manipular aquest aliment.

Granota toro
Exemplar de granota toro. / Foto: Cedida

Cervell de mico

Sona exòtic, i realment ho és. Un menjar només apte per als més atrevits i per als més afortunats. I diem afortunats perquè el cervell de mico pot contenir una substància mortal que afecta un minúscul percentatge de la població. Una proteïna que pot provocar la malaltia de Creutzfeldt-Jakob i que provoca que el nostre cervell es converteixi en una substància viscosa.

Anacards crus

Sí, un dels fruits secs més comuns de casa nostra també és potencialment perillós. Però atenció perquè els que compres al supermercat són totalment segurs. Els anacards perillosos són els crus, els que contenen urushiol, una substància molt perjudicial per a l'organisme i que abans de comercialitzar-se s'ha d'eliminar del tot.

Unes larves que ajuden al procés de fermentació i que poden arribar a saltar 15 centímetres

Absenta

A més de l'altíssim percentatge d'alcohol que té, l'absenta és una beguda que pot provocar addicció i que conté una substància perjudicial per al sistema nerviós. Pot provocar al·lucinacions i en el pitjor dels casos, la mort.

Fruits de saüc

El saüc és un dels arbres més apreciats de la gastronomia tradicional catalana. S'utilitza per a l'elaboració de begudes tan nostrades com la ratafia i també se'n fan servir les flors per a l'elaboració de plats. El fruit que dona l'arbre, però, pot arribar a ser perillós. Una mala cocció del fruit pot provocar convulsions i diarrea a causa de l'àcid cianhídric, una toxina verinosa nociva per al cos humà.

Peix globus

L'aparentment dòcil i adorable peix globus és, en realitat, molt verinós. És un peix que s'ha de saber tocar molt bé i del qual se n'ha de treure totes les parts altament tòxiques. Si es consumeix directament o no es treballa de la manera correcta, pot matar amb facilitat una persona adulta.

Hakarl

Un plat típic d'Islàndia. El Hakarl és carn de tauró assecada que pot ser tòxica si no es treballa bé. Conté una alta quantitat d'urea, un compost orgànic present a l'orina dels mamífers que només s'elimina del tot si es deixa assecar i curar bé el tauró. 

Sannakji

Seguim amb el sannakji, un plat només apte per als més valents. Es tracta d'una espècie de pop endèmic de les costes de Corea que es talla a trossos quan l'animal encara es viu. Se sol servir a l'acte acompanyat de llavors de diferents tipus. De vegades, però, també se serveix el pop sencer.

Cloïsses de sang

Es tracta d'una delícia xinesa que rep el seu nom pel líquid vermell que contenen les cloïsses dins el seu teixit tou. Viu en ambients amb molt poc oxigen i, per tant, sol contenir un elevat nombre de bacteris i virus com ara l'hepatitis A o la disenteria. Les cloïsses com a tal no són perilloses, però tots els organismes que pot contenir, sí.

Casu Marzu

Acabem amb un formatge italià. El Casu Marzu és un formatge típic de l'illa de Sardenya que s'elabora deliberadament amb larves. Unes larves que ajuden al procés de fermentació i que poden arribar a saltar 15 centímetres. Per tant, si mai tastes aquest formatge, procura estar alerta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!