L'element fonamental d'una bona hamburguesa és la carn, que al costat d'una combinació d'ingredients selectes, fan que aquest plat entri en les llistes de menjada gurmet i sigui un dels plats favorits de moltes persones per tot el món.
Què porta una hamburguesa completa?
L'hamburguesa completa, a més de portar pa, carn d'hamburguesa, formatge, tomàquet, enciam, ceba, maionesa i kétchup, també porta bacó i ou ferrat. Com ja estaràs pensant, no és el plat més saludable del món. És per això que et volem proposar algunes alternatives perquè gaudeixis d'una bona carn (sí, cal comprar-la de qualitat) acompanyada d'aliments que li potenciaran el sabor d'una forma més saludable.
L'hamburguesa completa clàssica no és el plat més saludable del món
1 - Hamburguesa amb boletus i resquills de parmesà
La primera proposta per triomfar deixa de banda la clàssica combinació d'enciam, tomàquet i ceba. En aquesta hamburguesa destaquen els boletus, un dels bolets més cotitzats en cuina i amb un sabor més característic.
Aquesta recepta és senzilla alhora que saborosa.
Ingredients
- Hamburguesa
- Pa d'hamburguesa
- 100 grams de bolets boletus
- 100 grams de xampinyons
- Resquills de formatge parmesà
- AOVE
- Sal

Elaboració
En primer lloc, rentem els xampinyons i els bolets per trossejar-los. Per cuinar aquests bolets, posem a escalfar una paella amb una mica d'oli d'oliva i els deixem coure durant 10 minuts.
Una vegada tenim la guarnició que acompanyarà a la nostra hamburguesa, és el moment de cuinar la carn, per a això tornem a posar una mica d'oli a la paella i li donem el punt de cocció desitjat.
Només queda servir l'hamburguesa; i per a això, posem la carn a sobre del pa inferior, afegim els bolets i els xampinyons al costat dels resquills de parmesà, tanquem amb el pa superior i a degustar.
2 - Hamburguesa de gorgonzola, nous, tomàquet i canonges
Una recepta d'hamburguesa que no deixarà indiferent a ningú. Voleu saber com preparar-la?
Ingredients
- Hamburguesa
- Pa d'hamburguesa
- Canonges
- Un grapat de nous
- Dues rodanxes de tomàquet
- Formatge gorgonzola
- AOVE
- Sal
Elaboració
Cuinem la carn al gust en una paella amb una mica d'oli d'oliva. Una vegada la carn estigui feta, agafem el pa inferior de l'hamburguesa i passem al seu muntatge. Per a això, posem primer els canonges, a continuació el tomàquet, seguidament la carn, el formatge gorgonzola una mica fos i finalment les nous.

3 - Hamburguesa Ibèrica: pernil ibèric i formatge curat
Aquesta recepta d'hamburguesa està composta per dos dels ingredients més tradicionals de la gastronomia espanyola: el pernil ibèric i el formatge curat.
Per crear l'hamburguesa final amb aquesta combinació deliciosa d'ingredients, els passos a seguir són:
Ingredients
- Hamburguesa
- Pa d'hamburguesa
- Talls de pernil ibèric
- Formatge curat al gust
- AOVE
- Sal
Elaboració
Cuinem la carn en una paella amb una mica d'oli d'oliva, donant-li el punt de cocció que més ens agradi. Seguidament passem a muntar la nostra hamburguesa, col·locant la carn a la part inferior del pa, afegim els talls de pernil ibèric (que podem passar per la paella prèviament) i a continuació, el formatge curat.