La suor és una part natural del procés de regulació de la temperatura del cos, però l'olor pot variar significativament depenent de diversos factors, inclòs el que mengem. Alguns aliments poden intensificar l'olor de la suor, fent-la més forta i, en alguns casos, més desagradable. Un dels principals culpables és l'all. Encara que l'all té nombrosos beneficis per a la salut, com propietats antibacterianes i la capacitat de reduir el colesterol, també conté compostos sulfurats. Aquests compostos, en ser metabolitzats pel cos, s'excreten a través de la suor, donant lloc a una olor distintiva i penetrant. L'all, juntament amb la ceba, pot romandre en el sistema durant un temps prolongat, contribuint a una olor corporal persistent.

Els aliments que fan que la suor faci més pudor

Un altre grup d'aliments que afecta significativament l'olor de la suor són els aliments rics en proteïnes, especialment les carns vermelles. La carn vermella és més difícil de digerir i es pot mantenir en el sistema digestiu durant més temps que altres aliments, la qual cosa permet que els bacteris a l'intestí descomponguin els residus proteics i alliberin gasos que s'absorbeixen en el corrent sanguini. Aquests gasos eventualment s'excreten a través de la suor, causant una olor forta i característica.

La suor és una part natural del procés de regulació de la temperatura del cos

Les espècies fortes, com el curri, el comí i el fonoll, també poden afectar l'olor de la suor. Aquestes espècies contenen compostos que, en ser metabolitzats, poden ser alliberats a través de les glàndules sudorípares. Encara que el consum ocasional d'aquestes espècies no necessàriament provocarà una olor desagradable, el consum freqüent pot resultar en una suor amb una olor més pronunciada.

tamara gak 1VSK jsU co unsplash
Les espècies empitjoren l'olor de la suor / Foto: Unsplash

Els vegetals crucífers, com el bròcoli, la col arrissada i les cols de Brussel·les, contenen sofre, un mineral que es descompon en compostos que s'alliberen a través de la suor. Encara que aquests vegetals són extremadament saludables i rics en nutrients, el seu consum pot contribuir a una suor amb una olor més forta i acre.

A més, el consum excessiu d'alcohol pot portar a una olor corporal desagradable. L'alcohol es metabolitza al fetge i part d'ell s'excreta a través de la suor. Això pot donar lloc a una olor característica a alcohol a la suor, especialment si es consumeix en grans quantitats.

jennifer schmidt 0XVrBLy73rw unsplash
Els vegetals crucífers són enemics de la suor / Foto: Unsplash

Els productes lactis també poden jugar un paper en l'olor de la suor. Les persones amb intolerància a la lactosa, en particular, poden experimentar una olor corporal més forta a causa de la fermentació dels sucres de la llet a l'intestí, la qual cosa allibera gasos que després s'excreten a través de la suor.

Al cap i a la fi, diversos aliments poden afectar l'olor de la suor a causa dels compostos que contenen i com aquests es metabolitzen al cos. Si bé aquests aliments poden tenir nombrosos beneficis per a la salut, és útil ser conscient del seu impacte potencial en l'olor corporal, especialment en situacions socials. Mantenir una dieta equilibrada i fer atenció a com certs aliments afecten el teu cos pot ajudar a manejar i minimitzar les olors no desitjades.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!