La nevera portàtil és la gran aliada de les persones que volen gaudir del càmping o de la platja sense renunciar al luxe d'un àpat o una beguda freda. El primer que pensem quan volem mantenir una temperatura baixa a la nostra nevera és posar-hi gel; què millor que el gel per mantenir fresca l'amanida i la síndria que portem per dinar, oi? Doncs resulta que hi ha una alternativa més pràctica i sostenible.

Les plaques de refrigeració

Un dels principals problemes dels glaçons de gel és que, a mesura que passa el temps, es van desfent. Cada vegada tenen menys capacitat de mantenir una temperatura baixa i estable a la nevera portàtil i a més, a mesura que es fonen, van creant una bassa d'aigua al fons del recipient. La millor alternativa per mantenir freda la nevera són les plaques de refrigeració. Es tracta d'unes plaques de plàstic, sovint de color blau o blanc, que es deixen al congelador perquè es refredin i després es posen dins la nevera portàtil per mantenir-la freda.

Les plaques de refrigeració acostumen a tenir un aspecte com aquest. / Foto: Amazon

Segur que les has vist alguna vegada. Les plaques de refrigeració tenen l'avantatge que, a mesura que passa l'estona, no deixen un bassal d'aigua al fons de la nevera. Tenen un temps d'ús limitat, com és lògic, però la seva eficiència és superior i mantenen una temperatura més constant durant més estona en comparació amb els glaçons de gel. A més a més, són reutilitzables i costa refredar-les el mateix, o menys, que si fas els glaçons de gel al congelador de casa teva. Però és que si els glaçons els has de comprar, a més de sostenible, les plaques de refrigeració són una alternativa més barata.

Una solució segura

La farmacèutica i biotecnòloga Gemma Del Caño explica per què les plaques de refrigeració són més segures que els glaçons de gel. Del Caño afirma que "el gel desfet pot convertir-se en un caldo de cultiu de bacteris si es barreja amb el menjar. Les plaques de refrigeració eviten aquest problema gràcies al fet que l'aigua no es desfà, no hi ha contacte directe amb el menjar i s'evita la possible contaminació creuada".

També es tracta d'una alternativa més eficient pel que fa a l'espai. Els glaçons de gel acostumen a ocupar un volum més gran que les plaques de refrigeració. Per tant, amb les plaques, per norma general, se sol disposar de més espai per portar menjar i beure a la nevera portàtil.

Malgrat tots els avantatges de les plaques de refrigeració, el gel acostuma a ser l'alternativa més utilitzada gràcies al seu fàcil accés. Una opció igualment vàlida i que compleix la mateixa funcionalitat que les plaques de la manera com s'ha fet tota la vida.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!